22 elokuuta 2016

10 minuutissa kauniiksi

Pakko sanoa, että kauneudenhoidosta ja meikkaamisesta tulee paljon mielenkiintoisempaa kun siihen käytettävä aika on rajallista. Saan omista aamuistani irroitettua yleensä kymmenen minuuttia hiustenlaittoon sekä meikkaamiseen yhteensä. Siinäkin ajassa taapero ennättää tyhjentää allastason alalaatikon, sekä kinastella kuolaavan pikkumiehen kanssa ruseteista jotka ovat vaarassa joutua parempiin suihin. Ah, ja joskus maailmassa minulla oli aikaa vaikka muille jakaa, ja puunata naamaa monta tuntia....

Tässä siis muutama tehovinkki helpottamaan kiireisiä aamuja:

❤ pese ja föönaa hiukset illalla
Omaa ajankäyttöäni helpottaa suunnattomasti jos kuivaan hiukset pesun jälkeen illalla. Ennen hiustenkuivausta levitän kasvoilleni yövoiteen, ja hiuksiin muutaman tipan öljyä, jolloin hiustenkuivaimesta tuleva lämpö imeyttää sekä voiteet kasvoille, että öljyn hiuksiin paremmin. Yleensä nukun hiukset löysällä nutturalla öisin, jolloin latvat taipuvat luonnostaan loiville kiharoille kun löysään ponnarin.

❤ jätä kasvojen aamupesu väliin
Etenkin talvisin, ja ihon ollessa kuiva voi kasvojen aamupesun jättää huoletta väliin, mikäli et tarvitse kylmää vettä herätykseen. Huolellisen illalla tehdyn meikin poiston, ja yövoiteen jäljiltä iho on normaalisti puhdas ja kosteutettu meikkiä varten, eikä aamupesulle tällöin ole varsinaisesti tarvetta.

❤ satsaa kulmakarvoihin
Meillä vaaleahiuksisilla myös kulmakarvat ovat usein vaaleat. Kulmakarvat luovat kuitenkin kasvoille raamit, ja ainakin minä näytän ilman niitä...noh, paljaalta. Yritän kerran kuussa laittaa kestovärit kulmakarvoihin ja ripsiin, sekä nyppiä kulmakarvat kerralla siistiksi. Se nopeuttaa valtavasti aamuja kun niin sanottu pohja on kunnossa.

❤ huulipuna piristää väsyneenkin hymyn
Nopea huulten rajaus ja puna huuliin tuo piristystä ilmeeseen, vaikka yö olisi mennyt kehnommin. Huulikiiltoa joutuu usein lisäilemään, mutta hyvä huulipuna pysyy huulilla pitkään ja kosteuttaa samalla huulia. Vinkki! Laita huulipuna ennen aamukahvia, ja väri tasoittuu luonnostaan juodessa. Tällöin ei tarvitse tuhlata kalliita minuutteja punan tasoitteluun.

❤ tee se mitä aiot tehdä kerralla
On ajankäytöllisesti paljon tehokkaampaa meikata kasvot kerralla kuntoon, ja sukia hiukset ojennukseen. Ainakin omalla kohdallani päivät ovat niin kiireisiä, että en ehdi korjailemaan meikkiä tai hiuksia päivän aikana. Korkeintaan suihkaisen hiuslakalla karanneet karvat takaisin ojennukseen. Kuitenkin hyvän mielen tuo edes vähän huoliteltu ilme ja siistit hiukset. Joten, varasta ne minuutit kerralla jotka haluat itseesi käyttää :).


Koska...olet sen arvoinen :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!