29 huhtikuuta 2015

Takaisin etupenkillä

Kyllästyin jo jokunen aika sitten takapenkilllä istumiseen ja siirryin takaisin etupenkille. Silkki näyttää viihtyvän varsin hyvin ilman minua takapenkillä, ja nauraa sekä jokeltelee itselleen takana olevan peilin kautta. Muita viihdykkeitä tähän mennessä ei ole juurikaan tarvittu :). Meillä on ollut käytössä tähän saakka Stokkeihin sopiva iZi Go -turvakaukalo. Nyt on kuitenkin tullut sen verran senttejä lisää, että kaukalo alkaa käydä hartioista ahtaaksi. Silkki myös painaa jo sen verran, että kaukalon kanssa liikkuminen alkaa olla hankalaa. Mikko sitä vielä kantelee, mutta Silkin kanssa kahdestaan liikkuessa kannan hänet mielummin sylissä, tai kärrään kaupan kärryissä. Silkki oli eilisessä kahdeksan -kuukautis neuvolassa 72,2 cm pitkä ja painoa oli kertynyt 400g lisää, eli yhteensä 9600g. Maman pieni se vain kasvaa .

Kävimme viikonloppuna sovittamassa Silkkiä Baby Stylessa Cybexin turvaistuimiin. Olin etukäteen googlannut Cybexin Pallas 2-fix istuinta, sekä Cybexin Junoa, jotka molemmat ovat "palkki-istuimia", jossa vauva istuu kasvot menosuuntaan päin. Jotenkin Silkin sijoittaminen kasvot menosuuntaan ei kuitenkaan tunnu vielä ajankohtaiselta, vaikka pieni yllättävän hyvin istuikin kokonsa puolesta molempiin turvaistuimiin. Kokeilimme myös Cybexin Sironaa, ja se istui ainakin tällä hetkellä tosi hyvin meidän pienelle. Ja mikä tärkeintä, Silkki näytti tyytyväiseltä. Kovin kaukalomainen Sirona on, joten en tiedä miten se autossa käytännössä sijoittuu, ja näkeekö istuimesta hyvin ulos. Millaisia istuinvalintoja teillä on tehty? Ja missä vaiheessa olette siirtyneet turvakaukalosta turvaistuimeen?

Etupenkki on tietysti kaikista viilein juttu, aina kun sinne pääsee ;).

Olisin mielellään hankkinut Sironan Baby Stylesta, mutta hinta oli huikeat 599 euroa, kuten muissakin kotimaisissa kaupoissa. Klikkasin siis istuimen tilaukseen bike box -shopista Saksasta, jossa hinta oli huomattavasti edullisempi; 429,95 euroa (postikuluineen 454,95 euroa). Sirona Plus -kankaalla olisi ollut hieman kalliimpi, mutta Cybexin edustajan mukaan normikangas on helpompi pitää puhtaana. Nyt vain innokkaana odottelen, että paketti saapuu ovelle, ja pääsemme käytännössä testaamaan istuinta. Tilauksen tein maanantai-iltana, joten veikkaisin että saamme istuimen käyttöön jo ensi viikolla. Yleensä Saksalainen tehokkuus on toiminut myös nettikaupoissa :).


6 kommenttia:

 1. Jospa kolmas yritys toden sanoo... meillä siis tämä http://www.ozbaby.fi/tuote/britax-evolva-1-2-3-plus-turvaistuin/200000786/?gclid=CKnCicfbo8UCFcQMcwodP3kA1w. Miinuksena on, että selkä menosuuntaan asennus melko monimutkasta, kaikkien autojen vyöt ei yllä asennettaessa kasvot menosuuntaan, ei saa kallistettua, eikä minun aivoilla saaha päällistä irti.. :D kahdesta kuminauhasta jää kiinni..
  Lapsi kannattaa pitää mahd pitkään selkä menosuuntaan (suositus taitaa olla 3 vuotiaaksi). Me jouduttiin melko aikasin kääntää toisippäin, kun neiti ei viihtyny autossa, kun ei nukkunut ja matkustettiin melko paljon..
  Mun mielipide on, että istumen oston kanssa ei kannata kitsastella rahallisesti. Jos saisin ite valita uuestaan ni; istuin jonka päällisen saa helposri irti ja pestyä. Pissoja ja muita nimittäin tulee istuimeen.. :D ja se, että saa kallistettua vähän. Ja jos yhtään levoton tapaus, niin korkea istuin josta näkee hyvin ulos. Myös pään sivuilla olevat sivustatörmäyssuojat kantsii olla tarpeeksi "isot" ettei lapsi pilki nukkuessa.
  -noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt jälkikäteen ihan samaa mieltä, että hyvä että tuli satsattua hiukan enemmän ja hankittua helppokäyttöinen ja toimiva istuin. Sivusuojat tuossakin on, ainakin vielä pienen kokoon nähden, kookkaat, mutta toistaiseksi ihan hyvin on kasvot taaksepäin viihtynyt :). Saa nähdä kauanko näin mennään, koska ulkomaailma kiinnostaa kovasti ;).

   Sironan saa kallistettua uniasentoon, ja se on ollut kyllä tosi hyvä toiminto. Autossa saa niin hyvät päivätorkut, itse kukainenkin...hehe ;)!

   Poista
 2. Moikka, kuinka pian istuimenne Saksasta tuli? Laitoin reilu viikko sitten tilausta ja täällä kuumeisesti odotellaan uutta istuinta saapuvaksi. Meillä on 10,5 kk poika ja tähän mennessä on mahtunut ja viihtynyt hyvin cybex aton q kaukalossa, pikku hiljaa vaan haluaisi jo pystympään asentoon.

  Miten istuin sopii autoonne? Jääkö etumatkustajalle hyvin tilaa? Mikä auto teillä on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laitoin tilauksen Saksaan maanantai-iltana ja istuin oli käytössä jo seuraavana tiistaina - eli tuli noin viikossa perille :). Nyt muutaman viikon käytön jälkeen voin sanoa, että istuin on autossa & käytössä unelma. Toimii hyvin, säädöt on näppärät, ja tilaa vie suunnilleen saman verran kuin aikaisempi kaukalo.

   Meidän auto on 5-sarjan bemari, jossa takapenkki on pieni auton kokoon nähden. Kutenkin tilaa jää hyvin, sekä eteen että taakse :). Toivottavasti olette päässeet jo testaamaan :)!

   Poista
 3. Hei meillä myös cybex sirona nti nyt 1v7kk viihtyy todella hyvin. Tilasimme myös Saksasta juurikin tuon hinnan vuoksi. Nyt etsimme kakkosautoon istuinta, suosituksia? :) Ensin mietin jo kasvotmenosuuntaan istuimia, mutta sitten lastenturvan myyjä sai minut peloiteltua "jokainen jarrutus kuormittaa alle 2 vuotiaan niskaa" :o kauhistuin ja nyt olen taas tutkailemassa tätä turvaistuimien viidakkoa (plaah) ja törmäsin sinun blogiin (taidan jäädäkin seurailemaan hienoa blogiasi". TOiovottavasti teillä myös kaksi autoa ja näin ollen kakkosistuin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi & mukava kun löysit tänne :). Meillä on kaksi autoa, ja olemme urhoollisesti tähän saakka siirrelleet istuimia aina tarpeen mukaan :). Eli kakkosistuinta meillä ei ole ollut käytössä. Nyt olemme kylläkin uutta jälleen hankkimassa. Nykyinen Sirona siirtyy pian Maxin käyttöön ja Isabel saa uuden istuimen itselleen. Täytyy itsekin siis päivittää jälleen tarjontaa... :)

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!