20 huhtikuuta 2016

Kun kroppa on sementtiä ja pää pumpulia

Hyvä mieli - on se vain niin jumalainen voima joka kantaa yli synkän virran. Mikko oli viime viikolla työmatkalla Saksassa, ja minä tietysti sairastuin kunnon flunssaan heti kun lentokoneen pyörät irtosivat maasta. Hoitoapua en siihen hätään saanut, ja ensimmäiset pari päivää menikin ihan hyvin. Totaalinen väsymys iski kolmantena päivänä, ja tuntui siltä että koko kroppa on sementtiä joka ei nouse ylös sängyn pohjalta. Väsymys lasten kanssa on ihan omaa luokkaansa, sillä heidän kanssaan ei vain pysty siirtymään sohvalle ja makaamaan loppupäivää reporankana. On pakko jaksaa pitää huolta omista kullanmuruista. Minulla on ihanat ja omalla tavallaan helpot lapset, enkä pidä heidän hoitamista työläänä edes sairaana. Haluaisin kuitenkin tuntea olevani hyvä vanhempi myös sairaspäivinä ja väsyneenä. Työläin osuus minulle on hyväksyä itse se, että nyt en jaksa - eikä tarvitse jaksaa. Tällaisina päivinä on pakko hidastaa vauhtia, sekä pystyä madaltamaan omaa vaatimustasoaan.

Silkki söi kolme päivää eineksiä ja herkkuja, sekä katsoi luvattoman paljon lasten sarjoja. Max torkkui leikkimatolla lastenohjelmien pyöriessä taustalla. Luimme kirjoja, väritimme ja kylvimme. Loppujen lopuksi meillä oli tosi mukavaa. Parempaa sairasseuraa kuin omat lapset, en olisi voinut toivoa .



Huono omatunto tulee niin salakavalan nopeasti; kiireessä lausutuista sanoista, huonosta läsnäolosta, vääränlaisesta ruuasta, siitä olisivatko leikit voineet olla kehittävämpiä...ja niin edelleen. Mutta mitä siitä tulisi, jos alkaisi soimaamaan itseään tällaisilla seikoilla? Kokeilin sitä ja voin kertoa, että siitä tulee vain huono mieli itselle. Hyvän mielen saa, jos pystyy katsomaan kulunutta päivää toisesta näkökulmasta; kiittämään itseään niistä asioista jotka on pystynyt tekemään ja jaksanut tehdä, sekä asioista joissa oli hyvä. Tämä oli hyvä kasvun paikka sekä opetus minulle siitä, ettei huonolle omalle tunnolle kannata antaa liikaa tilaa. Olen jokaisena päivänä niin hyvä äiti kuin voin. Päivät ja hetket ovat erilaisia, mutta teen parhaani ja se riittää. Yritän muistaa sanoa tämän itselleni jokaisena heikkona hetkenä, sillä omilla sanoillaan sitä voi joko luoda heikkouksia tai kasvattaa omia voimavaroja. So be kind to yourself. Always .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!