17 heinäkuuta 2016

Mmmm...mustikkapiirakka!

Mukavaa sunnuntaita kauniit . Meidän mansikan säilöntä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Mansikoissa oli useita mustia pieniä kuoriaisia. Mikko ennätti syödä aasialaisen lounaan, ennen kuin huomasimme mansikan sisään kaivautuneet tihulaiset. En ole koskaan ennen tavannut mansikoissa vastaavaa. Ilmeisesti sateinen kesä oli tehnyt tepposet, ja laadunvalvonta jollakin poimijalla pettänyt. Pahoitteluiden kera saimme vaihdettua mansikat uusiin, ja toissa yönä pakastimme niitä puolille öin. Nyt on pakkanen pullollaan herkullisia punaisia mansikoita, nam!

Koska mansikkakakku jäi viikolla haaveeksi, niin leivoin omalla reseptillä mehevän mustikkapiirakan. Tässä resepti myös teille:


Pohja: ❤ 1dl sokeria 2 munaa ❤ 1dl maitoa ❤ 50g voita ❤ 1dl vehnäjauhoja 
❤ 1dl kaurahiutaleita ❤ 1tl leivinjauhetta ❤ 1tl vanilijasokeria

paista 200°C noin 20 minuuttia

Täyte: ❤ 200g kermaviiliä ❤ 1 muna ❤ 3-4dl mustikoita

paista jälkilämmöllä noin 10 minuuttia

Vinkki! Jos haluat nostaa piirakan astetta fiinimmälle tasolle, korvaa maito kermalla ja käytä ainoastaan vehnäjauhoja (2 dl) :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!