21 lokakuuta 2014

Jälkitarkastus

Kävin aamulla pikaisessa 12 minuutin jälkitarkastuksessa. Lääkäri oli aikataulusta myöhässä ja mies odotti autoa kotona, joten mamma sai osakseen pika-tarkastuksen. Minua ennen lääkärillä oli 29. viikolla, keskosena syntynyt, Silkkiksen ikäinen vauva. Voi miten pieni hän oli! Puolet pienempi kuin Silkki, mutta niin ihanan sisukas pieni ihminen. Hänellä oli ollut kiire maailmaan. Pikkuisen nähtyäni myöhästyminen ei haitannut enää lainkaan, tärkeimmät asiat ensin. En voi muuta kuin ihailla päättäväisyyttä ja voimaa, joka tuollaisessa pienessä ihmisessä jo on 

Seuraavaksi juttuja "meidän tyttöjen kesken" :). Jälkitarkastuksessa oli kaikki hyvin, ja vatsalihaksetkin olivat jo löytäneet paikalleen. Jes, pääsen kunnolla jumppaamaan ja masumakkarat saavat pian kyytiä! Luulin, että kun täysimettää, niin kuukautiset pysyvät poissa imetyksen ajan. Ilmeisesti kroppa on kuitenkin palautunut niin hyvin, että sain ne jo toissa viikolla, eli kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen. Minusta tuntuu, että suurena apuna nopeaan palautumiseen on ollut riittävä lepo, hyvä ruoka ja mieli, sekä kevyt liikunta. Kliché, mutta totta.

Lantionpohjan lihasten jumppaa saan edelleen jatkaa, mutta luulen että aikaisemmin linkkaamastani joogasta (tässä linkki vanhaan postaukseeni) on ollut apua. Jooga vahvistaa koko vartaloa ja luonnollisesti keskivartalon hallintaan kuuluvat myös lantionpohjan lihakset. Lisäksi olen jumppaillut lantionpohjan lihaksia ajatuksen kanssa, samalla kun kuivailen suihkun jälkeen hiuksia, outo mutta toimiva tapa minulle :). Pyrin pitämään jännityksen lihaksissa aina noin viisi sekuntia kerrallaan ja teen toistoja kymmenkunta, joskus enemmän. Oli alkuun muuten aika raskasta jumppaa!

Jälkitarkastuksessa käytiin läpi myös eri ehkäisymenetelmiä. On sekin kyllä eräs viidakko. Ja miten sitä tunteekin itsensä jälleen 15 vuotiaaksi, koulunpenkillä istuvaksi nuoreksi naiseksi, kun valistetaan näistä asioista :). Luulisi sen jo tällä iällä helpottavan :). Ehkä näistä asioista pitää vain puhua avoimemmin.

Ehkäisypillereistä eroon päästyäni niitä ei ole enää ikävä. Toki ne ovat helpot ja niin edelleen, mutta näin jälkikäteen mietittynä olen kyllä ollut "lauhkeampi" ihminen ilman. Lisähormonit elimistössä muutti ainakin omalla kohdallani hormonitasapainoa ja luonnettani, jonka huomasin vasta pillerit lopetettuani. Joten jotain muuta kuin hormonaalista ehkäisyä pohditaan täällä :). Itse asiassa jos joku pohtii e-pilleri asioita, niin suosittenlen lukemaan tämän Monan vanhan postauksen, Mona´s Daily Style -blogista. Mukavan suoraa puhetta pillereistä.


Millaisia tuntemuksia teillä on jäänyt jälkitarkastuksesta?

Jotta jaksaa jumppailla, täytyy myös pitää lepopäiviä. Se on tämän illan ohjelmassa seuraavin eväin; Lenita Airiston Naaras energian & Fazerin Winter edition voimin!Parasta lukuseuraa on tuhiseva vauva masun päällä 

2 kommenttia:

 1. Minä mietin sillon jälkitarkastuksen jälkeen tuota ehkäsyjuttua ja olisin saanu ilmaseksi kierukan, mutta olen kuullu semmosia kauhutarinoita etten uskaltanu kumpaakaan ottaa.. :D mulle on sopinu tosi hyvin cerazette minipillerit. Mulla on ollu synnytyksen jälkeen noin kolmet tai neljät kuukautiset. ensimmäiset tais tulla vähän ennen kun neiti täytti vuoden. Mutta oon kyllä onnellinen ettei niitä ole!
  Nuita lantionpohja lihaksia kannattaa tosissaan jumpata. Nimimerkillä tullee pissa melkeen housuun ku hypin esim trampoliinilla :D
  Sillon ku olin synnärillä niin huonekaverilla oli vauva syntyny 37+6 rv ja painoi vain 2130g syntyessään. Voi luoja että hän oli pieni silloin... :)
  Aurinkoista pakkaspäivää täältä Lapista teille. -noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, on ne kyllä niin pieniä ja sisukkaita <3!

   Joo, täällä tosiaan kans huomattiin ettei lantionpohjan lihasten jumpassa kannata laiskotella ;)! Parasta jumppailla vaan :). Kierukka ei ollut myöskään minun juttu tässä kohtaa elämää, joten se putosi myös täällä pois vaihtoehdoista :)

   Ihana, me vielä odotellaan etelässä niitä ekoja aurinkoisia pakkaspäiviä!

   Ehkä sitten joulukuussa niitäkin saadaan ;)!

   Mukavaa viikkoa sinne :)!

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!