19 lokakuuta 2014

Maitotukos!

Viime yönä sain maitotiehyeen tukoksen ensimmäistä kertaa. Heräsin yöllä kivun tunteeseen oikeassa rinnassa, mutta unisena työnsin peittoa pehmennykseksi rinnan alle ja jatkoin unia. Jokin aika myöhemmin heräsin uudestaan pahempaan kipuun ja huomasin, että rinta oli pinkeä ja siinä oli iso kipeä möykky. Pimeässä en nähnyt oliko se punainen, mutta arvasin, että olin onnistunut saamaan maitotiehyeen tukoksen. Joko se johtui eilisestä pitkästä lenkistä kylmässä säässä (villapaidasta huolimatta) tai mahallaan nukkumisesta, mutta auts, miten kipeää se voi käydä!

Onneksi Silkki samaan aikaan liikuskeli pinnasängyssä, niin mies herätti hänet vaipanvaihtoon ja toi rinnalle. Ihana pikku maitohiiri auttoi mammaa pulassa ja tyhjensi rinnan. Aamulla kipu oli onneksi tiessään, mutta säikähdin, että seuraavaksi saan kuumetta ja rintatulehduksen.

En halua herätä vastaavaan enää toista kertaa. Täytyy jatkossa yrittää nukkua selällään tai kyljellään, pukea itseni vieläkin lämpimämmin ja varoa liian kireitä rintaliivejä... Onko kenellekkään muulle käynyt näin?

Tässä mamman uusi ystävä, Philips AVENT, 
manuaalikäyttöinen rintapumppu.

Mama lves!

Mamman kansainvälisen imetysviikon hankinta :)

Hyvää pyhäpaivää!

2 kommenttia:

 1. Voi harmi, tukokset on inhottavia. Juurikin kylmällä ilmalla niitä helposti tulee. Jos niistä vain pääsee pian eroon, niin voi välttää rintatulehduksen. Tuttuja ovat täälläkin ja varsinkin ilmojen kylmetessä.

  Tukkoista rintaa voi hellävaraisesti tyhjentää myös lämpimässä suihkussa, samalla tukkoista kohtaa ihan kevyesti hieromalla, että maito osas tulla ulos oikeasta kohdasta. Tämä on mulla aina parhaiten auttanut ja toki kevyt tyhjennys pumpullakin auttaa :)

  Kävinkin heti vinkistäsi Nextin nettikaupassa ja voi mitä herkkuja sieltä löytyi! Niin suloisia. Meillä ei olekaan aiemmin Nextin vaatteita ollut, mutta nyt hurahdin!

  Ihanaa sunnuntaita sinne!

  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, yllätyin kuinka kivulias tukos voi olla. Onneksi täällä on toistaiseksi säästytty itse tulehdukselta, huh, ettei tästä kehittynyt sellainen :).

   Aika huolellinen sitä saa olla, että pukee tarpeeksi lämpimästi päälleen. Petollinen tämä syyssää...

   Next on ollut kyllä oikea löytö, ihania vaatteita niin tytöille, kuin pojille! Ja laatu on ollut kiitettävää, ainakin omissa tilauksissa, mikä aina ilahduttaa. Onneksi en odotusaikana tiennyt kumpi meille tulee, olisin varmaan ratkennut täysin hamsteroimaan kaikkea ihanaa pienelle <3!

   Kivaa uutta syysviikon alkua sinne myös :)! Pidetään itsemme lämpimänä :).

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!