19 kesäkuuta 2015

Lämpöinen juhannus!

Täällä ollaan lähdössä nauttimaan Suomen suloisesta suvesta, ja keskikesän juhlasta ystäväpariskunnan luokse. Heillä on ihana kaksivuotias tytär, jota Silkki fanittaa niin kovasti. Viimeksi Silkillä tuli ihan kyyneleet silmiin kun ystävä lähti kotiin leikkimästä. Hyvää seuraa on siis tiedossa isoille ja pienille, grilliherkkujen äärellä.

Jälkkärivastaavana leipaisin mukaan aikuisempaan makuun sopivan Fazerina-kakun, ja pienemmille mansikkamuffineja. Olisin mielelläni halunnut tehdä tuoreista mansikoista kesäkakun. Kolme ruokakauppaa kierrettyäni luovuin alkuperäisestä ideasta, sillä kotimaiset mansikat ovat kiven alla löytää. Muffineissa on siis muistoja viime kesältä .

Moni ystävä on voivotellut juhannuksen säätä. Tästä johtuen jäin pohtimaan omaa lapsuutta, ja sitä miten kesä aina tuntui lämpöiseltä - vaikka vettä olisi tullut vaakatasossa. Etelän-serkut jaksoivat aina ihmetellä, miten meillä lapissa oli vielä juhannuksenakin lumikeko takapihalla. Samaan aikaan talviturkki oli kuitenkin jo heitetty, ja oman rannan hiekalla leikitty. Kesän täytyy siis olla "korvien välissä" :).

Suklaa-lovers, reseptin bongasin täältä ;)!


Joten, ei muuta kuin hupparinnyöriä tiukemmalle, ja mahtavaa keskikesän juhlaa ihan jokaiselle!

4 kommenttia:

 1. Hauskaa juhannusta teillekkin! :)
  Minä tein äitylit-jätskiä herkuksi ja voi luoja että oli hyvää tuoreen omatekemän kinuskikastikkeen kanssa! Huh, vieläki nousee vesi kielelle :D
  -noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Oli kyllä sateesta huolimatta varsin kiva juhannus :)! Ja loppujen lopuksi aurinkoakin saatiin! Ouu..omatekoinen jäätelö ja kinuskikastike kuulostaa herkulta. Ihana, että joku muukin on samanlainen herkkupeppu kuin minä :D!

   Poista
 2. Ps. Oli pakko heti googlettaa äitylit-jäätelö ;)

  VastaaPoista
 3. Ite ostin irkkareita ja siitä pussista laitoin susu-paloja sekä m&m karkkeja. Pelkät susu-palat ois ollu parempia, mutta jopa jukka söi jätskiä kahesti ja oli kuulemma tosi hyvää :) -noora

  VastaaPoista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!