13 lokakuuta 2015

Raskaana kesällä vs. talvella

Raskaana oleminen syksyllä on ihanaa, etenkin jos on kotona ;)! Rakastan pukea päälleni mjukis-housut ja mukavan paidan, sekä tassutella pitkin kotiamme villasukissa tai tohveleissa. Tykkään tosi paljon hörppiä aamukahvia rauhassa, niinä aamuina kuin se on onnistuu, ja iltaisin nauttia kynttilänvalosta sohvalla. Haaveena on myös mennä ajoissa nukkumaan. Tällä hetkellä olen vain niin ahne omalle ilta-ajalle, että nukkumaanmeno venyy usein puolille öin. Joulu pallomasun kanssa tuntuu myös mukavalta ajatukselta . Ainoa miinuspuoli on ulkopukeutuminen, sillä nykyiset syys/talvitakit alkavat puristaa, ja joudun vetämään vatsaa sisään vetoketjua sulkiessa. Kun vetskari on vihdoin kiinni, on olo kuin joulumakkaralla.

Toissa kesänä paras ystäväni oli tuuletin, jonka edessä suihkuttelin itseäni vedellä suihkepullosta ja uitin jalkojani Silkin tulevassa kylpyammeessa. Öisin olo oli aika tukala silloisessa kiviuunissamme, ja tepastelin pitkin yötä tuulettimen edessä viilentymässä. Lämpö turvotti jalkoja, ja olin jo vaipua epätoivoon kun edes Havaianakset eivät menneet lopussa jalkaan. Onneksi turvotukset jäi synnytyssaliin :).

Parhaiten minulle sopii varmaankin syksy ja aurinkoiset syyspäivät. Kun päivän puuhat on saatu pulkkaan Silkin kanssa, on itselläkin aika väsy olo. Syksyllä on jotenkin lupa ottaa rennommin ja nauttia pimenevistä illoista - mama lves! Keväisin ja kesäisin koen tarvetta olla sosiaalinen. Usein silloin vaikka väsyttääkin, niin yritän tsempata ja tehdä asioita aktiivisemmin kuin syksyllä. Ehkä talviraskaudessa on myös se hyvä puoli, että synnytysosastot eivät ole niin täynnä kuin loppu kesästä. Viimeksi jännitin sekä sairaalaan, että perhehuoneeseen mahtumisen puolesta.

Pikkuisen vauvan kanssa voi toki olla omat haasteensa talvella. Viime vuoden syksy oli ihanan lämmin, ja pystyin imettämään Silkkiä melkein missä vain. Saas nähdä miten tällä kertaa käy jos nälkä yllättää pikkuisen kesken lenkin. Kymmenen asteen pakkanen ei ainakaan houkuttele riisumaan.

Tämän hetken lempi-kotihousut on H&M´n kettuhousut ❤.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!