18 helmikuuta 2016

Irtiotto vauvakuplasta

Se on hieno tunne kun huomaa uskaltaneensa jättää kodin turvallisen vauvakuplan taakseen, ja alkaneensa jälleen tavata ystäviä muuallakin kuin kotona, käydä taaperon harrastuksissa, kärryttelemässä sekä puistoissa. Alkuun ajattelin että kahden lapsen kanssa liikkuminen olisi hankalaa, mutta loppujen lopuksi se ei vaadi kuin hiukan enemmän aikaa sekä suunnitelmallisuutta. Mutta ei liikaa suunnitelmallisuutta, sillä lapset ovat petollisia ja asiat ei kuitenkaan mene niin kuin oli suunnitellut ;).

Tässä koottuna kuitenkin muutama vinkki joiden olen huomannut toimivan arjessa: Varaa riittävästi aikaa siihen, että olet valmiina lähtöön. Ainakin puolisen tuntia, jotta sinulla on riittävä marginaali aikaa imettää tai vaihtaa vaippaa. Käy hoitolaukun sisältö läpi vielä kerran ennen lähtöä, jotta kaikki tarvittava on mukana. Itselläni on jäänyt pari kertaa vauvan vaihtovaatteet kotiin, tietysti juuri silloin kun olisin niitä kipeiten kaivannut. Pidä tutti käden ulottuvilla, mikäli vauvasi syö sitä. Pue sellaiset vaatteet päällesi, joiden kanssa on helppo imettää, niin vältyt takeltelulta vaatteiden kanssa. Itselläni on mukana hoitolaukussa tämä imetyssuoja. Se on ollut kätevä ja kaunis apuväline kerhoissa, juhlissa, kylässä, kahviloissa, ja milloin missäkin olen halunnut imettää rauhassa. Kannattaa pitää huoli myös siitä, että on itse muistanut juoda ja syödä tarpeeksi. Nälkäisenä tai janoisena vauvan imettäminen voi olla haastavaa, ja jos siihen lisätään kiire niin stressitaso nousee varmasti. Luonnollisesti myös vauva huomaa tämän ja muuttuu helposti itkuiseksi. Joten pidä huoli myös omasta hyvinvoinnistasi. Kannattaa myös sanoa heille, joita olet tapaamassa, että on hankala sanoa aivan tarkkaa tapaamisaikaa, sillä lasten kanssa liikkuessa voi jotakin odottamatonta tapahtua ja usein tapahtuukin. Kaikki tämä voi kuulostaa hankalalta. Itse olen kuitenkin huomannut, että jokaisen kerran jälkeen lähteminen ja lasten kanssa liikkuminen sujuu helpommin. Joten ei muuta kuin rohkeasti liikkeelle yhden, kahden tai kolmen pienen kanssa. Se helpottaa. Lupaan sen .

Lounastauko lattialla. Joskus on helpoin mennä sieltä missä aita on matalin :).

2 kommenttia:

 1. Löysin vasta blogisi, kun etsin käyttökokemuksia Stokken Xploryista. Onko sinulla vielä ne käytössä vai päädyitkö trailziin? Tärisevätkö xploryt kamalasti, ovatko talvella mahdottomat? Tuskailen niiden kahden välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan seuraamaan <3! Me hankittiin Xploryt, jotka ovat olleet käytössä nyt 1,5 vuotta. Sanoisin, että vaunujen valinta riippuu ihan siitä missä asut, ja millaiselle käytölle vaunut tulevat.

   Meillä käyttö on ollut lähinnä Helsingin keskustassa, kauppakeskuksissa, ulkomailla ja Espoon auratuilla teillä, jolloin Xploryt kulkevat varsin ketterästi. Mutta, jos haluat poiketa lumisille/sohjoisille teille (tai pehmeälle hiekalle), niin silloin Xploryt nostavat hien pintaan ja ovat aika raskaat työntää (lumi paataa kiinni etupyöriin). Kovin epätasaisella alustalla täyskumi renkaat myös "täristävät".

   Plussaa Xploryissa oon se, että runko menee pieneen tilaan ja rattaat mahtuu ahtaaseenkin eteiseen tai takakonttiin.

   Eli kannattaa puhtaasti miettiä omaa käyttöä & asuinympäristö jossa vanuilla olisi tarkoitus liikkua :). Toivottavasti tästä oli apua. Onnea vaunuvalintaan!

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!