01 maaliskuuta 2016

Kallis peppu

No niin, nyt se on tehty. Sanoin salikorttini irti 13 vuoden uskollisen jäsenyyden jälkeen. Se oli minulle iso päätös sillä treenatessa on tullut purettua ilot ja surut, ja tehtyä oman elämän suuria päätöksiä. Olen liikkunut säännöllisesti 16 vuotiaasta lähtien. Heh, voisi luulla että näillä vuosilla sitä olisi tiukemmassa kunnossa, mutta rakastan ruokaa ja herkuttelua - joten se siitä. Minulla ei ole mitään suurempaa tavoitetta urheilussa. Lantio sekä rinnanympärys on saanut lisäsenttejä kahden raskauden myötä, ja mainitsinkin että koko 36 on iloisesti taakse jäänyttä elämää. Kokoon 38 olisi sen sijaan kiva mahtua. Sekä saada takapuoli takaisin! Taaperon ja vauvan kanssa arki on luonnostaan aktiivista, joten urheilusta ei sinänsä ole paniikkia. Silloin tällöin olisi kuitenkin mukava ehtiä hikoilla kunnolla, ja tuulettaa pääkoppaa.

Tähän aikaan vuodesta moni aloittaa kesäkuntoon dieetin, ja usein siihen kuuluu tietyistä ruoka-aineista kieltäytyminen. Omalla kohdallani ruoka-aineista kieltäytyminen ei kiinnosta ollenkaan. Jos kiellän jotakin itseltäni, haluan sitä vain entistä enemmän. Enkä oikeastaan muutenkaan usko siihen, että esimerkiksi gluteenin pois jättäminen korjaisi kaikki elimistön ongelmat. Mitä ruokaan yleisesti ottaen tulee, uskon että ruokavaliot ja ruuan määrä on yksilöllistä. Toisen ihmisen elimistö voi käyttää ruoka-aineet tehokkaammin edukseen kuin toisen, jolloin pienempi määrä riittää. Itse syön perus terveellisesti, ja syön todella harvoin eineksiä tai pikaruokaa (en pidä niiden mausta). Syön aika säännöllisesti kolme ateriaa päivässä, joten ruokaövereitä tulee harvoin. Välipalaherkku on banaani, ja totaalinen heikkous pullat ja suklaa. Suklaata syön usein...mutta en ahmi sitä, joten siitä en aio luopua. Pari palaa päivässä pitää mielen virkeänä ;).

Sen sijaan pidän fiiliksestä ja energiasta jonka liikunta tuo, joten liikunnan lisääminen on minun avain kiinteämpään ulkomuotoon. Pienten lasten kanssa omat vapaa-hetket tulee kuitenkin käytettyä usein johonkin muuhun kuin liikuntaan. Salille mennessä ajomatka, auton parkkeeraus ja muu siihen liittyvä venyttää minun 55 minuutin treenitunnista parituntisen. Olenkin siis miettinyt muita keinoja tuoda liikunta takaisin osaksi arkea. Yksi motivaatio-ajatus on se, että siinä missä ennen käytin 70 euroa kuussa salikorttiin (tänä vuonna se olisi ollut yli 80 euroa), voin nyt ostaa samalla rahalla alkajaiksiksi uudet lenkkarit tai kahvakuulan.Ainakin virallinen kevätaurinko kannustaa ulkoilemaan. Kesä tule jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!