07 syyskuuta 2015

Mind map

Olen se ihminen joka tykkää tehdä mind map -miellekarttoja, etenkin oman elämän ja urakehityksen kannalta. Paikallaan seisovassa elämäntilanteessa itselläni on välillä suunta hukassa. Koen vaikeaksi hahmottaa eri vaihtoehtoja, ja sitä mitä todella haluan. Toinen itselleni vaikea hahmottamisen paikka on silloin, kun koen että elämä ei ole ihan balanssissa. Tällöin on vaikea nähdä yksityiskohtia ja huomata mistä ongelmaa alkaisi purkamaan. Miellekartta on tällöin näppärä tapa hahmottaa kokonaisuus, ja siihen vaikuttavia yksityiskohtia.

Kaikessa tekemisessä minulle on tärkeää, että suunta on selvillä. Edes jonkinlainen suunta siitä mihin on matkalla. Äitiys on muuttanut arjen ja ajankäytön painopisteitä aika lailla, samoin kuin ajallista ajattelua muun muassa urakehityksestä. Niinpä innostuinkin tekemään mind mapin nykyisestä elämäntilanteestani, sekä itsestäni. Stockan syyskuun kuvasto kolahti sopivasti postilaatikkoon, ja leikkelin kuvastosta fiiliksen mukaan kuvia. Tein sen illalla Silkin mentyä nukkumaan, joten niillä uniaivoilla en edes jaksanut ajatella liikaa, vaan annoin mennä vaan :).

Seuraavaksi aloin kasaamaan kuvista kuviota, jossa minä olen keskellä ja minulle tärkeät asiat ovat ympärillä. Oikealle muodoistui vapaa-ajan minä, koti ja perhe. Matkustus osana arkea. Matkustus on siirtynyt keskiöstä pois, ja tällä hetkellä haaveilen perheen kanssa tehdyistä city-lomista ja risteilyistä. Siivoushullu ilmoittautuu, vaikka tänä päivänä aikaa siivoamiselle ei ole niin kuin ennen. Haaveissa on kuitenkin puhdas ja hyvältä tuoksuva koti . Vasemmalle kasaantui erilaisia kuvia. Jouduin hetken pohtimaan, mitä niillä haen. Kauneus on alana osa urahaaveita, mutta enää en ole valmis myymään itseäni rahasta. Sen vuoksi sänky on työn kanssa samalla puolella. Balanssi, ja sen säilyttäminen on jaksamisen kannalta tärkeää. Sängyn päällä on avoimet ikkunat, joka kuvaa sitä että olen aina valmis uusille haasteille, jos ne ovat järkeviä.



Mind mapin keskelle muodostui sydän Finnairin ja Stockmannin ympärille. Molemmat yritykset ovat mielestäni pystyneet säilyttämään tietyn kilpailukyvyn ja kehittymään itsestä riippumattomista muutoksista huolimatta. Molemmilla yrityksillä on visio ja vahva usko tekemiseen. Mutta, ennen kaikkea molemmat näistä pystyvät tarjoamaan ainutkertaisen tunteen - tietyn elämyksen, jonka saadakseen on joko asioitava Stockmannila tai lennettävä Finnairilla. Se on mielestäni ihailtavaa, ja edellytys pinnalla pysymiselle.


Tästä mind mapista käy mainiosti ilmi mitä elämäni pitää sisällään, millaisista asioista haluan sen koostuvan ja mihin olen valmis käyttämään aikaani.

Suosittelen lämpöisesti kokeilemaan - saatat löytää itsestäsi uusia puolia ;).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!