10 marraskuuta 2015

Valitse oikea ammatti

Toiset valmistuvat kerran, ja toiset tarvitsevat useampia kertoja. Valmistuin viime keväänä kauneudenhoitoalalle vaikka tiesin jo ensimmäisenä päivänä koulussa, ettei minusta ole työskentelemään hoitolassa. On äärimmäisen mielenkiintoista ymmärtää ihoa ja sen elämää, sekä osata pitää siitä huolta. Tiesin kuitenkin heti, ettei alan hoitolatyö ole minua varten. Suomalaisella sisulla kävin kuitenkin koulun loppuun, vaikka jälkikäteen mietin että sisu ei ehkä kaikissa asioissa ole hyväksi. Tärkeämpää on tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa, sekä tehdä valintansa niiden pohjalta. Niin hyvin kuin pystyy.

Opiskelujen ohella ennätin olla pankissa töissä puolisen vuotta. Ajattelin työtä asiakaspalvelutyönä, jossa olisi mukava auttaa ihmisiä raha-asioiden hoidossa. Niin kauan kuin pystyin ajattelemaan näin, oli työ mukavaa ja olin hyvä siinä. Hyvin äkkiä kuitenkin huomasin työn olevan myös kovaa myyntityötä, jossa jokaista asiakasta kohtaan on tietyt tavoitteet. Ne saavutettua myyntitavoitteet luonnollisesti nousevat. En ollut ollenkaan omalla tontillani tässä, ja koin että raha-asiat ovat liian kova panos myydä. Ja monelle asiakkaalle ne ovat myös hyvin henkilökohtaisia. Pian huomasin tekeväni työtä vasten omaa tahtoani, ja tavoite edellä. Eihän siitä mitään tullut. Vaihtoehtoina oli oppia pitämään tämän tyyppisetä myyntityöstä tai tunnustaa itselle, että nyt en ole oikea tekijä oikeassa paikassa. Valitsin jälkimmäisen.

Kaikilla on omat heikkoutensa, ja niiden kanssa on vain elettävä, tai sitten niitä voi toki yrittää kehittää. Ihminen omaa kuitenkin luontaisesti asioita, joissa on hyvä. Työnteko on huomattavasti mukavampaa jos pystyy käyttämään hyödyksi omia vahvuuksiaan. Tällöin ihminen nauttii, se näkyy ulospäin ja on näin ollen myös paremmin hyödyksi yritykselle. Siksi onkin tärkeää kysyä itseltä mikä saa sinut syttymään? Mikä on intohimosi?

Samaa kysyin minä itseltäni tänä aamuna kun ajoin pääsykokeeseen. Hain opiskelemaan suuhygienistiksi. Koen että ajankohta opiskeluille on juuri nyt haasteellinen, ja pelkäänpä, etten antanut sen vuoksi parastani. Päivä oli kuitenkin äärimmäisen antoisa ryhmäkeskustelujen osalta, ja se sai minut syttymään .

Tässä minun intohimo numero yksi ❤.

Laita vahvuutesi käyttöön!


PS. työnantajalle terveisiä, viihdyn todella hyvin myös nykyisessä työssäni ;)!

2 kommenttia:

  1. Onnea uusiin urasuunnitelmiin :)
    Oliko sulla muuten joku ammatti ennen lentoemoilua?
    Ja sitkeä tyyppi olet, kun vedit kuitenkin koulun loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)! Kyllä se sinnikkyyttä välillä kysyi, mutta nyt on nekin paperit takataskussa.

      Ehdin opiskella visualistiksi Tukholmassa ja matkailu-merkonomiksi Helsingissä kun odottelin, että olen tarpeeksi "vanha" lentoemännäksi (hakuikä oli aiemmin 24).

      Kivaa viikonloppua sinne :)!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!