28 joulukuuta 2015

Viikko 39!

Viimeinen päivä viikosta 39 on pian takana. Laskettuaika sekä viikko 40 alkaa huomenna, 29.12.! Tänään on ollut raskauden kannalta hyvä päivä. Mihinkään ei ole sattunut ja Silkin päiväuniaikaan jaksoin käydä kärryttelemässä tunnin lenkin. Pari viimeistä yötä on sujunut hyvin, ja vessassa ei ole tarvinnut käydä kuin ehkä kaksi kertaa yössä. Vautsi, ihanaa! Näin raskauden viimemetreillä tuntuu että päivät, tunnelmat ja olotilat vaihtelevat paljon.

Kävin tänään neuvolassa ja vauva on jo laskeutunut todella alas. Hän kuitenkin liikkuu sen verran vauhdikkaasti, että neuvolan täti laskeskeli leikkisästi vauvan menevän muutaman päivän yli lasketun ajan. Pikkuinen on päässyt maman sairastelujen aikana liukumaan yläkäyrälle, joten yli nelikiloinen vauva näyttäisi mittojen mukaan olevan tulossa. Voihan...pientä . Isukki saa tilaamansa Arnoldin, harmi etteivät miehet voi synnyttää ;)!

Potkut eivät tunnu enää niin voimakkailta, mutta luulen että se johtuu siitä, ettei pikkuisella ole paljoa tilaa liikkua. Sen sijaan tunnen kuinka vauva venyttelee eri suuntiin ja vatsanseutu venyy.  Välillä tuntuu siltä kuin olisi minivalas masussa. Vauvan koon vuoksi, joudun vielä huomenna käymään sokerirasituksessa - ei minun pala kakkua, mutta eiköhän siitä selvitä. Oli tulos mikä oli, kohta on kuitenkin aika saada vauva maailmaan. Yksi maailman jännittävimmistä päivistä . Siihen aion valmistautua tankkaamalla auringonvaloa (niin kauan kuin sitä riittää), lepoa ja energiaa...sekä ruokaa. Kukapa sitä juoksee maratoniakaan ilman tankkausta ;)?


Masu on niin muotoa pallo, johon napa on uponnut .

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisille metreille! <3 Minulle sanottiin ekasta synnärillä, ettei noin pienestä mahasta voi tulla yli kolmikiloista vauvaa - nelikiloinen tuli ja kakkonen on ollut ultrissa isompi, joten... Iiks. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, ihanaa että joku muukin saa hyvän kokoisen vauvan <3!! Kiitos, täällä sitä "mitataan metrejä", tulis jo ;)!!

   Poista
 2. Voi kun sulla on jännät paikat, kun sekä syntymäkuukautta että -vuotta saat jännätä ainakin vielä muutaman päivän. Onko sinulla itselläsi mitään tuntemuksia, miten käy? Mitenkäs lähellä laskettua aikaa Silkki syntyikään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkki syntyi neljä päivää yli lasketun ajan :). Siitä laskeskelin, että jos toisen vauvan synnytys nopeutuu puolella niin olisiko se uuden vuoden aatto kun jotain alkaa tapahtua ;)!

   Jännittävä vuoden vaihde tulossa siis :)!

   Poista
 3. Jännittäviä päiviä elätte! Tsemmpiä ja oikein mukavaa uutta vuotta teidän koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa uutta vuotta myös sinne! Onneksi ei tarvinnut kauaa odotella ;)!

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!