14 joulukuuta 2014

Joulutunnelmissa

Silkki on ollut maailman paras nukkuja . Kuukauden vanhana hän kukkui yhteentoista illalla, mutta unille päästyään nukkui aamu seitsemään. Sen jälkeen pikkuinen tankkasi, ja jatkoi uniaan vielä aamu kymmeneen.

Kahden kuukauden vanhana Silkki muutti rytmiään ja alkoi käydä kymmeneltä nukkumaan. Hän heräili aamulla jälleen seitsemän aikaan syömään, ja jatkoi siitä uniaan edelleen noin kymmeneen.

Nyt kolmen kuukauden ikäisenä Silkki on mennyt unille yhdeksän aikaan, mutta heräillyt kahden-neljän tunnin välein syömään. Kohta tulee neljä kuukautta täyteen ja uni alkaa tulemaan jo kahdeksalta. Aamu-unilla ollaan edelleen yhdeksään, mutta yöheräilyjä on nyt enemmän. Jännä juttu, että ilman suurempia ponnistuksia unirytmi on luontaisesti kääntynyt, pikkuisen kasvaessa, ns. normaaliksi rytmiksi.

Kyselin neuvolassa kiinteiden ruokien aloituksesta, ja siitä pysyisikö masu niillä täynnä koko yön, ettei yöheräilyjä tulisi niin paljon. Neuvolassa kuitenkin tuumattiin, että kiinteiden aloituksessa kannattaa odottaa viiden-kuuden kuukauden hujakoille ja aloittaa vasta sitten. Heidän näkemyksensä yöheräilyyn oli Silkin touhukkaat päivät, jolloin pieni tankkaa enemmän läheisyyttä kuin maitoa yöllä. Paljon mahdollista . Täysimetyksellä siis jatketaan ainakin tammikuulle :). Sen iloksi tilasin uudet imetysrintsikat. Imetystopit ja -yöpaidat ovat olleet myös ahkeralla käytöllä. Täytyykin postailla niistä erikseen :).

Muuten meidän sunnuntaihin on kuulunut perinteiset joulukahvit Mummon kauneushoitolassa. Ihana joulutunnelma valtasi mielen. Mies vielä innoistui tekemään pizzaa iltapalaksi, joten kun saan Silkin nukkumaan, niin meillä on aikuisten pizza-night :).

Matkalla joulukahveille 


Have a happy evening!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!