06 joulukuuta 2014

Suukkoja Universumiin

Täällä on lippu salossa, ja kynttilät sytytetty. Omat isovanhemmat ovat jättäneet meille sodanjälkeisen maan, jota omat vanhemmat ovat olleet osaltansa mukana rakentamassa. Minulla on ollut elossa vain yksi isovanhempi. Silkki on onnekkaampi, hänellä niitä on neljä .

Papan kanssa jutellessa, ja hänen päiväkirjojaan lukiessa, olen saanut aika realistista kuvaa sodasta. Arvostan valtavasti hänen ja muiden isovanhempien panosta itsenäisen Suomen hyväksi. Se on ollut mahtava perintö.

Toivottavasti me vanhempina osaamme kunnioittaa maatamme ja viedä sitä eteenpäin siten, että myös Silkki ja muut lapset saavat meiltä hyvän perinnön. Suomi on demokraattinen maa, ja ensi keväänä, sunnuntaina 19. huhtikuuta, ovat eduskuntavaalit, joissa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan. Nuorempana en ollut kovinkaan kiinnostunut politiikasta, ja äänestäminen jäi väliin, koska koin etten "tunne" henkilöä jota äänestän. Tänä päivänä ajattelen toisin. Koen, että koska välitän, niin äänestän.

Talouskriisistä ja valtion velkaantumisesta on jauhettu niin paljon, että se tuntuu jo normaalilta olotilalta. Suomi velkaantuu 700 miljoonalla eurolla kuukaudessa. Seuraava hallitus saa nykyiseltä aika hurjan perinnön. Korot ovat juuri nyt ihanan alhaalla, mutta jossain vaiheessa ne myös nousevat. Velkaa ei voi jättää lyhentämättä, ja äitinä minua huolestuttaa kuka sen maksaa...

Mutta, tänään juhlitaan :). Meillä on seuraavaksi vuorossa kävelylenkki koko trion voimin ja illalla olisi kahdet kemut. Pikkujoulut ja Itsenäisyyspäivän vastaanotto. Ihanaa päästä tunnelmoimaan ja näkemään ystäviä.

Jos olet kotona tänään niin tässä illan menovinkki: Istu sohvalle ja varaa eteesi herkkuja, laita klo 18.15 TV1 päälle, ja nauti .


Kuva viimevuoden "Linnanjuhlilta" ;).


Onnea Itsenäinen Suomi ja suukkoja Universumiin teille jotka teitte sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!