28 joulukuuta 2014

Minun vuosi 2014

Ajattelin ensin tehdä teille perinteisemmän vuosikatsauksen, mutta se tuntui tylsältä idealta. Sen sijaan päätin nostaa kuluneesta vuodesta muutamia mieleenpainuneita asioita esille. Vuoden lähetessä loppuaan, huomaan usein kysyväni itseltäni samoja kysymyksiä vuodesta toiseen, ja summaan kulunutta vuotta mielessäni. Samoja kysymyksiä myös kysyn mielelläni muilta, koska on hauska kuulla mitä ihmiset vastaavat. Eli jos haluat summata omaa vuottasi, tässä samalla myös muutamia kysymyksiä Sinulle :).


Jäikö jokin päivämäärä kuluneesta vuodesta mieleen?
Jäi ehdottomasti ! Keskiviikko 5.2., jolloin kuulimme ensimmäistä kertaa Silkin sydämenlyönnit ja näimme hänet ultrassa. Käsittämätöntä, meidän pieni ihmeemme, joka sittemmin syntyi 25.8., molemmat mieleenpainuneita päiviä. Samoin kuin ensimmäinen hääpäivämme 26.11..

Teitkö jotakin uutta kuluneena vuonna?
Odotin Silkkiä yli puolet kuluneesta vuodesta, joka oli uutta ja jännittävää. Odottamiseen sisältyy satoja ihania pieniä muistoja, joita ei voi sanoiksi pukea.

Tapahtuiko jokin suuri muutos vuonna 2014?
Minusta tuli äiti. Halusin tai en, niin se muutti minua. Parempaan. Jollakin tapaa sanoisin, että lakkasin kiirehtimästä. Elämä tuntuu olevan tässä ja nyt. Minusta tuli kokonaisempi ja pehmeämpi. Ystävien mielestä varmaan myös tylsempi, mutta olen niin tyytyväinen kotona. Rakastan sitä kun saan olla yhdessä oman pienen perheeni kanssa, enkä kaipaa mitään muuta. Toki ystävien kanssa vietetty aika on edelleen tärkeää, mutta parasta on tulla ajoissa kotiin, ja vain olla .

Maat joissa matkustit?
Kävin helmikuussa työmatkalla Lontoossa, ja samalla reissulla päätin perustaa blogin. Ajatus syttyi keskellä Heathrown lentokenttää kun ostin käsivoidetta, ja myyjä kysyi minulta "Do you have any cravings?". Hän oli ensimmäinen ulkopuolinen joka huomasi raskauteni, vastasin ihan hämilläni, "Yes I do, bananas." :).

Toinen matka oli autonhakureissu Saksaan, josta ajelimme Tanskan ja Ruotsin kautta kotiin. Olin viikolla 29. raskaana ja pallomasun kanssa istuskelu sujui vielä hyvin. Erittäin kiva reissu .

Paras ostoksesi?
Meidän parhaimmat ostokset olivat tänä vuonna tontti, talo ja auto. Kalliita, mutta hyviä investointeja, jopa auto - näillä lisävarusteiden määrällä ;).

Paras lukemasi kirja?
Oikeasti, niitä on tällä hetkellä kolme kesken... Lupasin itselleni, etten enää lue yhtäkään huonoa kirjaa pakolla loppuun, joten... Olen fiilislukija, joten kirjan pitää vastata kaipaamaani aihealuetta, tai pystyä luomaan jotakin uutta :). Haastan mielelläni itseni myös lukemaan kirjoja mukavuusalueeni ulkopuolelta, mutta silloin ne jäävät useimmiten kesken. Olipa sekava vastaus, mutta kuvaa ehkä tämän hetkistä "lukutilaani".

Suora vastaus: Hyviä kirjavinkkejä otetaan vastaan ;)!

Toivotko, että olisit tehnyt jotakin enemmän?
Toivoisin, että olisin ehtinyt enemmän urheilemaan. Löysä masu ei sinällänsä minua haittaa, mutta urheilusta saatu energia ja hyvä mieli ovat ne, joita kaipaan. Olisin myös halunnut ehtiä lukemaan enemmän.

Toivotko, että olisit tehnyt jotakin vähemmän?
Alkuvuoden suuri työtaakka töissä vei voimia. Se oli sen hetkinen tilanne ja asioiden summa, mutta tunsin silloin riittämättömyyden tunnetta ja yritin venyttää itseäni äärirajoille. En olisi saanut ajatella niin, vaan pyytää rohkeasti apua :). Kunnianhimoisena ihmisenä sitä kuitenkin usein yrittää liian pitkään, ja sortuu kokemaan negatiivisia tunteita. Toisaalta äärirajoilla oppii myös paljon.

Mikä oli paras saavutuksesi töissä?
Edellä mainittu. Sain paljon mielenkiintoisia uusia tehtäviä töissä, sekä vastuuta. Huomasin, että osaan enemmän kuin luulen :).

Entä yksityisessä elämässä?
Balanssin löytäminen. Tulla kotiin vauvan kanssa, se on kuulkaas koitos itse kullekin. Suuri vastuu ja tunne siitä, että joku pieni luottaa sinuun 110 prosenttisesti on pysäyttävä. Olla äiti, vaimo, tytär, ystävä, pitää huolta itsestä...se kaikki vaatii hetken aikaa ajatukselle, kuinka saada se toimimaan. Nyt tuntuu siltä, että kaikki palikat on kohdillaan, ja balanssi on löytynyt.

Suurin virheesi vuonna 2014?
Yrittää olla kaikkialla samaan aikaan. Se tunne kun yrittää ehtiä enemmän kuin kellossa on tunteja ei kanna kovin pitkälle. Olisi ollut ihan ok sanoa ei useammin, potematta siitä huonoa omaatuntoa. Sitä paitsi, jos olen esimerkiksi ystävän kanssa, mutta mielessäni olen kotona, niin kuka tilanteesta hyötyy eniten...?

Mikä teki sinut iloiseksi vuonna 2014?
Iloiseksi teki miehen ostama joululahjayllätys, matka Portugaliin, jonne suuntaamme appivanhempien kanssa maaliskuussa 2015.

Onko jokin asia, joka olisi tehnyt kuluneesta vuodesta paremman?
Oi, jospa välimatka omiin vanhempiini olisi lyhyempi, olisin iloinen. Asia jota en voi muuttaa, mutta jota silloin tällöin ajattelen. Olisi ihana poiketa Silkin kanssa äidin luo kaffeelle .

Suurin toiveesi juuri nyt?
Saada olla kotona syksyyn, ja saada Silkille sisarus. Haloo, universumi, kuuletko toiveeni ?!?

Toteutuiko edellisen vuoden toiveesi?
Kyllä. Sain maailman ihanimman terveen tytön . Vuosi oli onnellinen.

Mitä aiot tehdä toisin ensi vuonna?
Aion tehdä vielä enemmän asioita joista nautin, mukaan lukien urheilu ja kirjojen lukeminen. Aion myös saada opintoni vihdoin pakettiin :). Lisäksi aion päättää jatkanko blogia harrastemielessä, vai haluanko tältä myös jotakin muuta :). Sillä muun muassa ajankäytön kannalta, minun kannattaa olla kiinnostunut siitä kuinka moni blogiani lukee, keitä he ovat, ja mistä he haluavat kuulla :). Lisäksi aion kirjoittaa unelmani paperille, sillä kirjoitettuna, ja ääneen sanottuna, tavoitteilla ja haaveilla on tapana toteutua. Uskallatko sinä kokeilla ?


6 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus, jännittävä vuosi sinulla takana ja varmasti uusi ihana vuosi edessä!
  Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa. Jostain syystä kommentointi on jäänyt, mutta mielenkiinnolla olen silti lukenut postauksiasi. Meillekin syntyi marraskuussa pikkuinen neiti, joten blogisi aihepiiri on kiinnostanut. Jään siis odottelemaan innolla, mihin suuntaan blogisi tästä kehittyy, toivottavasti joka tapauksessa jatkat kirjoittelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana kommentistasi ja suuresti onnea tyttärestä <3! Mukavaa, että olet viihtynyt blogissa mukana :)! Kaunista uutta vuotta, ja jäädään tosiaan katsomaan mitä ensi vuosi tuo mukanaan!

   Poista
 2. Ihana postaus! Täytyy itsekin vähän miettiä asioita ja kirjoittaa ylös… Uskon ja olen itsekin huomannut, että ääneen sanotut tai kirjoitetut unelmat yleensä toteutuvat.

  Meillä tuntuu olevan muutamia samoja tavoitteita ensi vuodelle, kuten opintojen loppuun saattaminen ja ehkä tunnen myös pientä vauvakuumetta ;-).

  Menestyksekästä, onnellista ja energistä uutta vuotta Sinulle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa kiva kuulla, että sielläkin on samoja suunnitelmia ;)!

   Mahtavaa uutta vuotta teille myös & pidetään "peukut pystyssä", että kaikki toiveet toteutuu <3

   Poista
 3. Ihana oli tämä(kin) postaus! Tämän blogin parissa olen viihtynyt. Ja vaikka en ole kauheasti kommentoinut, uskollisesti olen lukenut.

  Hyvää alkavaa uutta vuotta koko teidän perheelle ja iloa kaikkeen siihen, mitä edessä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, tosi mukava kuulla, että pidit postauksesta :)!

   Ja mitä ihaninta vuoden vaihdetta sinne myös! May your dreams come true!

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!