27 tammikuuta 2015

Silkin beauty box

Silkin ihonhoidosta on tullut muutamia kysymyksiä, joten vastaukseksi niihin, tässä tulee meidän oleellisimmat kauneudenhoitorutiinit.

Silkin "meikkipussi" on hoitopöytä, jonka ylimmästä laatikosta löytyy kaikki tarvittava pikkuisen kauneudenhoitoon. Meillä on joka aamu aika samat rutiinit, jotka alkavat aamupesulla. Joskus hieman nopeutettuna riippuen päivän ohjelmasta :).

Ensimmäiseksi pesulle pääsee pikkuisen suloinen peppu, joka puhdistuu parhaiten Liberon Baby Wash -pesunesteellä. Baby wash on tarpeeksi mieto, mutta puhdistaa ihon siitä mihin vesi ei riitä. Tiedän, että moni äiti välttää pesunesteiden käyttöä. Meidän pikkuisella on kuitenkin niin hyvin toimiva masu, että yön jäljiltä on hyvä tehdä hellävarainen puhdistus.

Silkki nauttii ilmakylvyistä pesun jälkeen, ja samalla harjataan hoitopöydällä hiukset ja sipaistaan voidetta ihon kuiviin kohtiin. Meillä on käytössä Libero-perheen Lotion ja Cream, joista valitsen sopivan tuotteen tarpeen mukaan. Kosteutan ainoastaan kuivat kohdat, jotta iho ei turhaan totu hoidolle. Muu iho saa silityksiä osakseen. Iho on ihmisen suurin aistielin, joten niin vauva kuin sinäkin, nauttii suuresti kosketuksesta .

Tykkään Liberon voiteista, koska ne imeytyvät hyvin, eivätkä tahraa pikkuisen vaatteita. Tuotteet ovat mietoja ja hajusteettomia, ja niitä voi helposti hankkia peruskauppareissun yhteydessä. Purnukoiden suurkuluttajana, omaa ajatusmaailmaani miellyttää myös ympäristön puolesta tehty työ, josta Joutsenmerkki kertoo .

Silkki kasvaa tällä hetkellä hurjaa vauhtia, ja tällöin iholta vaaditaan myös sopeutumista. Vauvan iho on 20-30% ohuempi kuin aikuisen iho, joten se ei kestä rasitusta yhtä hyvin kuin vanhemmalla lapsella, tai itsellä. Sen vuoksi kannattaa pitää yllä ehjää ihoa, ja kosteuttaa sitä tarvittaessa. Silkin kasvavaa hiuspohjaa hoidamme hiustenharjauksella, ja kosteutuksella. Voiteet (ainakin meillä) vain lisäävät päänahan ihon uusiutumista, joten olen laittanut vanulapulle muutaman tipan Libero Oil`a ja "töpötellyt" kuivat ihokohdat lapulla. Tämä helpottaa välttömästi, ja pikkuinen malttaa pitää omat pikku sormensakin poissa rapsuttelemasta päänahkaa.

Yleensä aamulla tarkastan myös pikkuisen kynnet, ja leikkaan ne tarvittaessa. Kynsistä puheen ollen, äitiyspakkauksen kynsisakset ovat todella hyvät. Eli te joilla ne ovat, pitäkää niistä hyvää huolta, sillä niitä ei juurikaan muualta saa. Itse ostin meidän kynsisakset apteekista. Supermarkettien sakset ovat usein liian paksuja pienen ihmisen ohuille kynsille, ja on huomattavasti helpompi leikata kynsiä siroilla saksilla. Tämä on itse asisassa ainut tuote, jota jäin ilman äitiyspakkausta kaipaamaan...

Kaikki tarvittavat välineet ovat meillä kätevästi käden ulottuvilla hoitopöydän ylimmässä laatikossa, Silkin omassa beauty boxissa.Ikean tilanjakat laatikoihin ovat olleet ihan loistavat!

Viisi kuukautta kuvanotosta, ja vaippakoko on jo #4.

Iltaisin, ennen nukkumaan menoa, kuuntelemme hoitopöydällä musiikkia ja teemme iltapesut, ja vaihdamme iltapusut. Kaulapoimun, kädet ja kasvot huuhtaisen altaan päällä. Pikkuisen peppu saa Liberon sinkkivoidetta suojaksi, samoin kuin posket. Silkki hankaa tällä hetkellä poskiaan, ja iho on koetuksella. Hampaiden hermoradat kulkevat poskien lähellä, ja kaksi uutta hammasta saavat pienen hankaamaan ihoaan. Täyteläinen sinkkivoide on suojannut hienosti ihoa rikkoutumasta, joten iltarutiineihin kuuluu tällä hetkellä pepun ja poskien suojaus. Liberon voiteessa pidän siitä, että tuote levittyy hyvin iholle.

Tässä siis meidän tärkeimmät teesit iholle:

 puhdista
 kosteuta
 suojaa
 rakasta

Itse hoitopöydän teimme Ikean Brimnes -lipastosta, jota jatkoimme Ikeasta ostetulla hyllylevyllä. Laidat ovat tehty K-Raudan jalkalistoista, jotka liimattiin vastakkain. Takana on myös tuki, jotta taso ei keikahda vaikka täydet laatikot vetäisi kerralla auki.

Lupasin raportoida teille  onko hoitopöydästä ollut iloa. Tässä tulee luvattu raportti:
Silkin valtakunta on Silkin hoitopöytä . Pikkuinen on viihtynyt siinä äärettömän hyvin alusta asti. Siinä hoidamme, paijaamme ja juttelemme pienelle. Katselemme toisiamme, kuntelemme musiikkia ja leikimme pehmoilla. Hoitopöydällä puetaan, riisutaan, vaihdetaan vaippaa ja hoidetaan. Se on joka päivä suurella käytöllä. Lipaston laatikoihin uppoaa hoitotarvikkeet ja vaipat, sekä pienen käytössä olevat vaatteet. Alimmassa laatikossa ovat Silkin pyyhkeet ja lakanat, sekä suurempia vaatteita odottamassa vuoroaan. Perinteistä hoitotasoa emme luultavasti käyttäisi näin paljoa, mutta lipastosta on tullut osa päivittäisiä touhuja, ja se istuu hyvin myös muuhun sisustukseen.

PS. kuva on otettu ennen Silkin saapumista. Tällä hetkellä lipaston päällä vallitsee suloinen sekamelska, joka koostuu kolmesta nallesta, vauvavahdista eli itkuhälyttimestä josta kuuntelemme musiikkia, ja Silkin vaatteista, sekä pyyhkeestä. Se siitä siististä lookista ;).Pidä huolta vauvan ihosta, sillä sekin pitää huolta pienestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!