22 tammikuuta 2015

StrongMama

Me kävimme tänä aamuna Silkin kanssa testaamassa SATS ELIXIA:n uutta StrongMama -tuntia. Baby-jumppatunti, jossa syksyllä kävimme oli vauvan ja maman yhteinen liikuntahetki, jossa vauva toimi painona. StrongMama tunti on puolestaan nimensä mukaisesti "äidin tunti", joka soveltuu sekä raskaana oleville, että synnyttäneille. Vauvat ovat toki tunnilla mukana, mutte he ovat salin keskellä jumppamatoilla.

Mietin aluksi kuinkahan Silkki viihtyy itsekseen 60 minuuttia, mutta huoli oli turha, sillä musiikki ja muut vauvat viihdyttivät Silkkistä hyvin. Tunti koostuu alkulämmittelystä, jonka jälkeen on lihaskunto-osio kiertoharjoitteluna eri lihasryhmille, ja tunnin lopuksi on keskivartalotreeni vatsalihaksille ja lantionpohjan lihaksille, sekä viimeiseksi loppuvenyttelyt. Venyttelyjen kohdalla Silkkis väsähti, joten tämä mama venytteli vain imetyslihaksiaan ;). Tällaisilla tunneilla on ihana, kun ohjaajilla on yleensä omia lapsia, ja he tekevät tunnista helpon. Pientä voi imettää tai syöttää, vaihtaa vaippaa, tai ottaa vauvan painoksi, jos matolla olo ei pientä kiinnosta. Kaikki on sallittua :).

Olen iloinen, että tällaisia tunteja järjestetään äideille, sillä muiden mamojen kanssa olo piristää mieltä, ja huomaan, että Silkkikin nauttii saadessaan olla muiden vauvojen seurassa. Treeni on aina oma treeni, joten kunnolla ei ole väliä. Ja jos pää on hormoneista tai huonoista unista sekaisin, niin sekään ei haittaa. Kyllä äidit ymmärtää .


Jumpparit...ihana vessakuva ;).


Hemmottelin itseäni uudella jumppatopilla. Kyllä se vain niin on, että koosta S on tullut ämmä. Vaikka kilot on samat, niin muoto on eri, muualtakin kuin rinnanympäryksestä ;). Koosta viis, tärkeitä topissa tällä hetkellä on sen joustavuus, jotta imetys hoituu helposti, joko toppia nostamalla, tai kaula-aukkoa laskemalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!