06 maaliskuuta 2016

Silkin kaapilla

Mietin tässä kuinka paljon vaatteita yksi taapero oikeastaan tarvitsee. Silkillä ja Maxilla on yksi normaalikokoinen kaappi jaettuna käytössään. Silkin vaatteet täyttävät kaapista kaksi laatikkoa ja rekin; yhdessä laatikossa on bodyt, paidat, legginsit ja housut, ja toisessa laatikossa sukat sekä yöpuvut. Tangolla roikkuu neuleet, neuletakit sekä mekot. Kauneimmat mekot ovat esillä erillisellä vaatepuulla.

Maxilla on käytössä vasta yksi laatikko ja pieni osa rekkiä. Kodinhoitohuoneessa hänellä on lisäksi kaksi pikkulaatikkoa, jossa toisessa ovat sukat ja toisessa yöpuvut. Yöpukuja molemmilla on yksi viikon jokaiselle päivälle, sillä niitä meillä vaihdetaan tiheään (sotkeutuu usein puurosta, hammastahnasta, marjoista hedelmistä...). Sama juttu bodyjen kanssa. Lisäksi Silkillä on kaksi paria samettihousuja, kaksi paria farkkuja, parit hyvät legginsit ja kolme paria joggereita (niitä "pehmohousuja"). Mekkoja on kolme juhlakäyttöön, sekä muutama siistimpi kerhoihin ja kylästelyyn. Lisäksi muutama neule, paksumpi pusero, neuletakki ja karvaliivi. Karvaliivi on tällä hetkellä Silkin oma suosikkivaate, ja se paritetaan usein pelkän vaipan kanssa. Hmm...

Pieneksi menneet vaatteet siirrän aika nopealla tahdilla kaapin ylähyllylle, niille varattuihin laatikoihin. Tarkoitus oli siirtää ne käyttöön seuraavalle vauvalle, mutta nyt on kiva hankkia vaihteeksi sinisiä vaateparsia Maxille. Joitain vaatteita olen antanut pois, ja työn alla on myös kirppispöydän täydentäminen lastenvaatekirpputorille. En muuten arvannutkaan miten haikeaa on laitella myyntiin kaikkein pienimpiä ja rakkaimpia vaatteita. Vaikeaa ja haikeaa. Mitä ihania muistoja yksi vaatekappale voi tuoda mieleen! Suuren tunnearvon omaavat vaatteet tietysti säilytin . Mutta, koska pienet kasvavat nopeasti ja isompia vaatteita joutuu hankkimaan tiheään, niin päätin tehdä tilaa uusille vaatteille. Hinnoittelu on tosin vaikeaa tunnearvon omaavien vaatteiden kohdalla. Minulla taisi lipsahtaa pari tunnelisällä varustettua kappaletta myyntiin ensimmäisessä erässä.


Silkkiksen puolikas.

Vaatepaljoutta setviessäni totesin, että fiksumpaa olisi suunnitella etukäteen vaateostoja ja panostaa laatuun. Toki alkuun oli ihana ostaa pieniä suloisia vauvan vaatteita, ihan vain siitäkin syystä että se oli uutta ja mukavaa. Osa vaatteista kuitenkin on jäänyt käyttämättä väärän kokoarvion, ja vuodenaikojen vaihtelun vuoksi (nättiä toppahaalaria ei tarvittu juhannuksena, vaikka silloin viileää olikin). No mutta, onneksi on kirpparit ;).



Tätä rekkiä tyhjennetään usein omin pikkukätösin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!