13 marraskuuta 2014

"Lookki" kuntoon

Kävin tänään silmälääkärillä. Toki näkö on tarkastettu, mutta en ole aikaisemmin käynyt varsinaisella silmälääkärillä. Kerrassaan mielenkiintoinen käynti! Syy käyntiin oli väsyneet silmät. Silmiä on jotenkin kutittanut ja ne ovat tuntuneet karheilta. Tämä on vaivannut jo jokusen aikaa, mutta en ole saanut aikaisemmin varattua aikaa lääkärille. On ollut mukamas niin kiirettä ;). Olin melko varma, että vaiva johtuu huonontuneesta näöstä, mutta yllätyksekseni syy silmien karheudelle löytyikin atooppisesta ihostani.

Silmän ala- ja yläpuolella on pienet kanavat, jotka tuovat rasvaa silmän sarveiskalvolle kosteuttaen sitä. Minulla toinen kanava on ahdas ja rasvaa tuskin erittyy. Karheudesta johtuen olen hangannut silmiäni ja se on vahingoittanut sarveiskalvoa, ja luultavasti aiheuttanut minulle hajataittoa. Tämä on kuulemma erittäin yleistä atooppisen ihon omaaville.

Sain mukaani reseptit kosteuttaville tipoille ja voiteelle, sekä ohjeet pumppailla kanavia auki. Silmälaseja tarvitsisin autoa ajaessa, tai jos tulee tarvetta nähdä esimerkiksi tekstiä kaukaa tarkemmin.

Kysyin voiko hajataittoa korjata laserilla, mutta kuulemma atooppisen ihon omaaville sitä ei suositella. Silmän laserleikkaus kuivattaa silmää entisestään, ja sen vuoksi vaiva vain uusiutuisi ajan saatossa.

Kaikkea sitä oppiikin :). Onneksi näkö ja silmät ovat muuten loistokunnossa, joten annan "sihteerilookin" vielä odottaa. Mutta tarinan opetus on se, että vaikka silmiä kutittaisi tai ärsyttäisi, niin ei saa hangata silmiä. Tämän muistaa nyt myös tämä mamma.

Samalla kävimme tapaamassa ystäviä Fazerilla ja Silkkiä taas hemmoteltiin  

Pitäkää silmistänne huolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!