11 maaliskuuta 2015

Yes. I l♥ve coffee!

Heräsin tänä aamuna 06.00, kun miehen kello soi. Silkki onneksi jatkoi uniaan, mutta itselläni kesti tovin saada uudestaan unen päästä kiinni, sillä joku lintuparvi oli majoittunut laulamaan meidän makuuhuoneen nurkalle. Lopulta kun nukahdin, heräsi vuorostaan meidän pikkuneiti laulamaan. Hohhoijaa...joinakin aamuina juodun kahvin määrä on valtava, eikä mitään vaikutusta näy. Tällaisina päivinä haaveilen omasta kahviautomaatista. Olin Tukholmassa asuessani töissä Coffee illy´ssä, jossa rakastuin erikoiskahveihin. Paikan omistaja oli melkein fanaattinen siitä kuinka hyvä espresso tehdään, ja täytyy sanoa, että hänen tekemänsä kahvit nostavat edelleen veden kielelle. Mikään ei voita hyvää kahvia kun sitä eniten tarvitsee .

Laskeskelin, että ostan keskimäärin kaksi erikoiskahvia viikossa, jotka maksavat noin 4,50 euroa kappale. Vuodessa maksan siis 468 euroa take away kahveista. Voisin hyvin pistää rahat possuun, ja ostaa oman koneen sekä termosmukin kävelylenkkejä varten. Näin mama-elämän kannalta se olisi erittäin hyvä sijoitus :).

Onko kenelläkään kokemuksia tai suosituksia hyvästä kahviautomaatista? Kapselikoneet eivä ole minun juttu. Nautin enemmän kahvin aromista kun kupponen on tehty tuoreeltaan, eli juuri pavuista jauhettuna, riittävän kuumana ja suoraan kuppiin.Sveitsiläinen Jura ENA Micro 9+ kiinnostaisi.
Ainakin Sveitsiläiset kellot toimivat kuin nakutettu :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!