30 elokuuta 2015

Raskaustotuuksia

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Täällä on kulunut viikko vietetty Silkin flunssaa parannellessa. Taisi 1 -vuotisjuhlat olla aika voimia vievät . Kotipäivien jälkeen leikkituokio tänään ystävän luona teki terää...myös äidille ;).

Yhden hengähdystauon viikolla tarjosi oma neuvolavisiitti. Masu kasvaa hyvää vauhtia, joskin sf-mitta oli hieman alle keskiarvokäyrän. Mukava nähdä seuraavalla neuvolakäynnillä, josko se nousisi käyrille - tässä vaiheessa en vielä ajatellut huolestua. Mitä raskauteen muuten tässä vaiheessa kuuluu? Niistä asioista voisi kirjoittaa pitkän listan, joita kropassa raskaudena aikana tapahtuu ja joita ei aikaisemmin edes tiennyt :). Koska kyseessä on raskaus numero 2., huomaan että moniin muutoksiin suhtautuu rennommin, eikä kaikesta huolestu. Se on oikeastaan aika helpottavaa ja ihanaa .

Masu on jotenkin räjähtänyt parin kuluneen viikon aikana. Kesäaleista tekemäni raskauslöydöt eivät mahdukaan päälle, ja omat vaatteet alkavat kiristää. Aika siis siivota vaatekaappi ja nostaa raskausvaatteet käden ulottuville. On niin ihana tunne olla sopivissa vaatteissa, sen sijaan kuin kiskoa puseroita alaspäin, ja avata housun nappeja.

Samalla kun vatsan seutu kasvaa ja painopiste muuttuu eteen, huomaan huutavaa tarvetta jumpille. Pari kertaa viikossa on hyvä, oikeastaan omalla kohdallani minimi. Muutoin selkä, sekä lonkat sanovat sopimuksen irti ja tuntuu siltä että perus kotiaskareet eivät suju. Tekee hyvää siis kropan lisäksi myös sielulle ja mielelle. Muutoin olen saanut pidettyä baby brain -syndroomani kurissa. Mitä nyt pieniä räjähdyksiä tulee väsyneenä. Muuten vointi on ollut mitä mainioin, ja odottaminen on mukavaa .

Seuraavaksi vuorossa on suihku ja hyvä asento sohvalta. Aloitimme eilen katsomaan leffaa, mutta nukahdimme Mikon kanssa molemmat sohvalle jo ennen kuin elokuva oli kunnolla alkanut. Hih, tänään on siis uusi yritys.


Väsyttävää iltaisin - sitä tämä ihana ja rakas odotus on.


Rakkaudesta räjähtänyt masu, ikuinen viimeinen "muuttoläjä", lattialla Silkin sandaali ja oven päällä verhotankoa odottava verho - hih, todellista elämää .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!