21 huhtikuuta 2014

Rakkaudella leivottu

Pääsiäispyhän Road Tripiltä palattu kotiin. Kotiin on aina yhtä ihana tulla, olipa poissa ollut sitten tunnin tai päivän, niin kotiin on aina "kiirus" ja ihana palata.

Olimme pääsiäisvisiitillä Lappeenrannassa, ihanan ystäväni, myös tulevan mamman ja hänen miehensä luona. Ystäväni on lapsuudenystävä naapurista ja heille on myös tulossa esikoinen. Kuinka onnekas sitä onkaan, että on saanut jakaa oman tähän astisen matkan hänen kanssaan ja vielä saamme odottaakin yhdessä! Hänen kanssaan ei ole aihetta josta ei voisi puhua, joten saa olla kiitollinen, että on ystäviä kuten hän 

Hän myös juhli sunnuntaina syntymäpäiviään ja täällä puuhasteltiin kakkua tuliaisviemisiksi :)

Baking off...


Kyllä vain, vaippakakkua!

Vaippakakun leipominen on ihan superkivaa ja helppoa! Tarvitset vain mukavan määrän vaippoja (kakun koosta riippuen), kumilenkkejä pitämään vaipat rullalla, sekä kaunista nauhaa, jotta saat sidottua kerrokset kasaan.

Itselläni oli käytössä Libero Baby Soft 1 vaippoja, jotka ovat vastasyntyneelle tarkoitettuja. "Ykköskoko" sopii vauvoille jotka ovat 2-5kg, joten ne menevät mainiosti ihan alussa. Lisäksi käytössäni oli Baby Soft vaippoja kokoa 2., jotka käyvät 3-6kg. Piennemmästä koosta sai kauniita pikkukerroksia kakun päälle ja "kakkoskoosta" tukevampia kakkukerroksia alemmas. Liberon vaippapaketteja on hauska aukaista, sillä heillä on aina ihania somistekuvia vaipoissa!



Kakkukoristeeksi valikoitui Pentikin pehmoinen pupu!


Somistenauhaksi löysin suloisen pöllönauhan. Ystäväpariskunta halusi säilyttää yllätyksen, joten hekään eivät tiedä saavatko pienen pojan vai tytön, täten myös nauhan täytyi sopia molemmille. Tämän nauhan löysin Suomalaisesta Kirjakaupasta, mutta kangasliikkeistäkin löytää kauniita vaihtoehtoja.


Kaksi päällimmäistä kakkukerrosta kasassa!

Itse koen helpoimmaksi aloittaa kakun teon ylhäältä alaspäin, jotta samalla saa mallattua seuraavan kerroksen kokoa. Liberon vaippoja oli näppärä rullata, sillä ne ovat sopivan ohkaisia, jotta rullista tulee kauniita. Olen tehnyt kerran aikasemmin vaippakakun, jossa käytin lisänä myös muumivaippoja, mutta ne olivat aika paksuja... Voi olla että nämä Libero-vaipat ovat kivempia myös pikkuiselle, koska ohkainen, imukykyinen vaippa ei paina, eikä tee oloa..noh, "paksuksi" ;)


Kun kakkukerrokset olivat valmiit, leikkasin suurimman kerroksen koon mukaan pohjaksi pahvista ympyrän ja kasasin sen päälle kerrokset. Lopuksi vielä sellofaani ympärille ja voilà! Kakku valmiina kantoon!





Tässä mainio tuliaisidea odottavalle mammalle tai lahjaksi Baby Showereihin. Ihanan helppo tehdä ja ilo antaa!

Herkullista viikonalkua!

6 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Ja ihania uutisia toisestakin naapurintytöstä, mahtavaa odotusaikaa molemmille! :)

    T. Vielä yksi naapurintyttö samoissa "puuhissa" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, vastailen meidän molempien puolesta :)!! Vautsi, täällä on siis babyboomia ilmassa ;) Onnea odotukseen myös sinne! ...Vaikka hitusen tässä joutuun nyt selaamaan otollisia naapurivaihtoehtoja ;)

      Poista
  2. Oi miten ihanan näköinen kakku! Ja blogisi on niin ihana, mukavasti kauniita kuvia ja niin piristäviä juttuja mukana. Ja niin monipuolisesti asiaa ja sopivan ylellistäkin välillä, kuten ne ihanat vaunut lattetelineineen ja tuo suloinen nauha tuohon kakkuun :) Tulee aina hyvälle tuulelle tästä blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle mieltä piristävästä kommentista :)! Ihana kuulla ajatuksia kun itse täällä kirjoittelee niin on tosi kiva kuulla miltä tekstit "ulospäin" näyttää. Aurinkoisia kevätpäiviä ja toivottavasti viihdyt mukana :)!!

      Poista
  3. Oli niin mukavaa. Kyllä oli kiva höpötellä kaikesta ja jakaa näitä mammakokemuksiakin yhdessä. Onni on meidän ystävyys <3

    Ja se vaippakakku..ihan loistava ylläri. En vaan raaski purkaa sitä ;)

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ehdit ihastella kakkua kesäkuulle kunnes teidän pikku Nyytti alkaa tarvita niitä <3 Todellakin onni <3 Voi hyvin siellä ja haleja!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!