17 huhtikuuta 2014

Ihana tunne iholla

Neuvolavisiitillä :)

Meillä oli eilen aamulla neuvola. Viime neuvolakäynnistä on neljä viikkoa aikaa ja voihan mammaa! Olin saanut kuusi raskauskiloa! Ja suositeltava viikkotahti taisi olla noin 500g. Ei ihme että minusta tuntui, että masu pompsahti esille yhdessä yössä. Samalta tuntui myös iholla, melkein "kuulin" kun se venyi ja minun oli pakko herätä muutamana yönä laittamaan lisää voidetta masulle :)


Kävin hamstraamassa kaupasta Natusanin Baby lotion' neita ja ne imeytyivät niin nopsaan, että onnistuin käyttämään varmaan kolme voideputelia parissa viikossa.

Kollegaltani töistä sain vinkin Clarinsin Tonic öljystä, joka on tehty nimenomaan ihon venymien hoitoon. Öljy on ihanan ylellinen, imeytyy nopeasti ja tuoksuu hyvälle; mutta tuoksu on aika voimakas. Tuoksu ei kuitenkaan ole käynyt liikaa omaan nenääni, päivastoin, kylpärissä on leijaillut ihana koti-span tunnelma. Öljy on tehty 100% kasviperäisistä aineista. Kasviperäiset öljyt ovat aika voimakkaita ja jotkut mammat varmasti niitä välttävät, mutta omalle iholleni tämä oli ihana pelastus! Olen laittanut sitä masulle, nyt kun se tuntuu kasvavan eniten, ja iho on ollut kimmoisa ja joustava läpi yön, sekä seuraavan päivän!Rintojen alueella olen käyttänyt ns. turvallisempaa vaihtoehtoa, sillä nännien alueella suositellaan välttämään liian voimakkaita aineita. Rintojen ihoa kannattaa myös hoitaa, sillä usein iho sillläkin alueella venyy ja kokee muutoksia. Venymäjuovia saattaa muodostua myös tälle alueelle, joten hyvä hoito ja tukevat rintaliivit käyttöön vain! Itse olen käyttänyt rinnoille Liberon hoitoöljyä, joka on tehty luonnon rapsiöljystä ja sisältää ihovitamiinia E. Öljy on aika paksu, joten tämä toimii mainiosti myös suihkussa, esimerkiksi suihkusaippuaan sekoitettuna.

Loppu vartalolle olen käyttänyt milloin mitäkin, ihon tarpeiden mukaan. Välillä vähän kevyempää Natusania ja välillä hoitavampia voiteita. Aika hyvän löydöksen tein Stockmannilta. Löysin heidän perusvoidehyllystä hth:n voiteen, joka ei sisällä keinotekoisia aineita. Yllätyin positiivisesti tästä edullisesta putelista. Tuote sisältää mm. maitohappoa, joka "nuorentaa ihoa" poistamalla siitä kuollutta ihosolukkua ja lisäämällä sen kimmoisuutta. Tuotteessa on myös mukana karbamidia, joka sitoo tehokkaasti kosteutta. Sen kyllä huomasi, sillä tuote yksistään oli aivan liian tuhti, ainakin minun iholle, mutta täydellinen miksattuna Natusaniin!

Mikäli testaat tuotetta ensimmäistä kertaa, ei kannata säikähtää, sillä karbamidi saattaa hetken "kipristellä" kuivilla ihoalueilla, sillä se pehmittää karheaa ihoa.

Tällä supermiksillä voitelen tällä hetkellä koko vartalon illalla, lukuunottamatta kasvoja, masua ja rintoja, joille minulla on tosiaan omat tuotteet!

Odotuksen aikana ihon hoidossa kannattaa tosiaan muistaa, että ei keskity pelkästään masun voiteluun. Jalat, peppu, reidet ja muut alueet kannattaa myös huolella rasvata. Joillakin rasvaa kertyy, pepun ja reisien alueelle, jolloin myös iho venyy, rasvasolut tukkivat ihon omaa aineenvaihduntaa ja iho on koetuksella. Hyvä hoito, kuorinta ja kosteudesta huolehtiminen auttaa ihoa jaksamaan, sekä palautumaan synnytyksen jälkeen. Jalat helposti rasittuvat painon noustessa ja voivat myös turvota laskimoiden tukkeutuessa (joillakin aiheuttaa suonikohjuja), joten voitelu ja samalla pieni hieronta, sekä jalkojen nostaminen koholle tulee tarpeeseen. Riittävä veden juonti tulee tietysti myös muistaa  

Mikäli tuskastelet arpijuovien kanssa, älä huoli, sillä ne vaalenevat kun iho palautuu. Arpijuovat ovat yleisiä ja varmasti osittain geneettisiä. Ihoa kannattaa siitä huolimatta kuitenkin hoitaa, sillä on tehty myös tutkimuksia joiden mukaan ihonhoidolla on suuri ennaltaehkäisevä vaikutus. Arpijuovat syntyvät kun ihon sidekudosrakenne venyy ja repeytyy. Hyvin hoidettu iho kestää tätä paremmin. Kuorinta, kuivaharjaus ja kunnon kosteutus auttaa ihoa kestämään venytyksen.

Minun piti kirjoitella nopsasti öljyistä, mutta tässä tuli samalla vähän lisää tekstiä ihosta sitä kaipaaville. Mieheni juuri iloisesti tuumasi, että ehkä minun odotuskilot on kertyny kaikista näistä "rasvoista" joita käytän ;)!

2 kommenttia:

 1. Hihii, hassu mies :) Ja hei ei huolta noista kiloista! Mulla oli viime viikon neuvolaan mennessä tullut 9,5 kiloa eli nyt on varmasti jo kymppi rikki. Vielä olis 15 viikkoa aikaa paisua, joten katsotaan kuinka muhkea tästä mammasta oikein tulee :D En ota stressiä, kun kuitenkin ainakin suurin osa lähtee varmasti nopsaan pois. Siellä Bailamama-tunnilla oli kyllä tähän peilikuvaan ja olemukseen vähän totuttelemista kun en oo tyköistuvissa jumppavaatteissa hetkeen ollut peilisalissa (mulla ei täällä Suomessa oo salijäsenyyttä tällä hetkellä) ja sit piti vielä jammailla ja heilutella lanteita. Ööh, vyötärö -siis mikä vyötärö?!- on mallia pötkö, joten oli hiukka sellainen olo että norsu on nyt laitettu tekemään jotain mihin se ei ole tehty :D Ja mä oon sentään harrastanut tanssia joskus! :D Mutta oli kivaa! Se on kai tärkeintä, vaikkei näyttäiskään sulavalta ja linjakkaalta ja mitä näitä nyt on :)

  Mun piti muuten vinkata vielä noihin jalkojen turvotuksien ehkäisemiseen sellainen niksi, että suihkuttelee sääriä ja nilkkoja vuorotellen kylmällä ja kuumalla vedellä! Teen nykyisin näin aina suihkun lopuksi ja auttaa mun mielestä. Tehoaa myös jo turvonneisiin jalkoihin kun veri lähtee paremmin kiertämään (ja sit saa juosta veskissä! :D). Ja auttaa illalla tehtynä varmaan myös suonenvetoihin, jos niitä tuppaa yöllä saamaan jalkoihin!

  Kiitos öljyvinkeistä! Mulla on menossa jo toinen pullo Weledan raskausarpiöljyä ja sit lisäksi Bio Oilia. Shea-voita ostin just kans kimpaleen. Jos nää ei tunnu riittävän, niin kokeilen noita sun suosittelemia!

  Aurinkoista Pääsiäistä teille! Ihanaa kun on luvattu niin hyviä ilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, vähän hihittelen täällä itsekseni kun ajattelen teitä ihania mammoja "bailaamaassa", oih varmasti suloinen näky <3!! Parasta onkin vaan, että pitää kivaa ja nauttii! Ja hyvä kuulla, että muillakin on kiloja kertynyt :D!! Kuuluu toki asiaan, mutta kiva kuulla missä kohtaa siellä mennään :) Tuijottelen aamuisin masua peilistä ja ihan uskomatonta, loppujen lopuksi, miten pieneen tilaan "vauvatehdas" mahtuu, vaikka toki aika pallerohan sitä loppuajasta varmasti on ;) Mutta todellakin, nautitaan näistä rakkauskiloista!

   Hei hyvä vinkki! Kiitos! täytyykin kokeilla tuota sihkuttelua. Nyt huomaa kun vatsa alkaa painaa jalkojen suonia, niin suonenvetoja välillä tulee ja turvottaa. Otan heti testiin :) Kiitos ihana <3

   Aurinkoista pääsiäistä sinne myös!! Loistokelit tosiaan ulkoiluun :)

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!