14 huhtikuuta 2014

Lovely weekend!

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana viikonloppu   

Sain oman mammani tänä viikonloppuna vieraaksi, äitiä on aina ikävä, joten olipas ihana saada viettää hetki yhteistä aikaa! Oman mammani kanssa meillä on tunnin lentomatka välissä...mutta maailma on pieni jos sen laskee lentotunteina! Vaikka omiin vanhempiini meiltä on välimatkaa, niin olen onnekas, sillä maailman parhaat appivanhempani asuvat "saman kadun" varella. Tuntuu myös turvalliselta, että on tukiverkkoa lähellä kun pikkuinen syntyy. Onneksi Skype on kuitenkin keksitty yhteydenpitoa varten ;)

Minulla on ollut tapana ostaa viikonlopun kunniaksi perjantaikimppu kotiin. Sain tavan asuessani Ruotsissa. Nousin usein perjantaisin maanalaisesta aikaisemmalla pysäkillä, Kungsgatanilla, ja kävelin Hötorgetín läpi, jossa oli paljon kukkamyyjiä myymässä ihania tuoreita leikkokukkia! Paras tapa aloittaa viikonloppu; ostamalla kimppu kukkia ja nappamaalla toiseen käteen herkkukahvi.

Tänä perjantaina jäi kukkaset ostamatta, mutta pirteä anoppi piipahti lauantaiaamuna ovella kukkalähetystä tuomassa, kiitos! Uusi mammalehti sujahti myös ostoskassiin viikonlopun ruokia hakiessa.


Pääsiäisnamuja!

Ennätimme lauantaina myös Lapsimessuille käymään ystävien kanssa, voihan sitä vilinää ja vilskettä. Olin ihan puhki kun pääsimme illalla kotiin :) Niin oli varmasti myös messuilla mukana ollut ystävien pikkuneiti, joka jaksoi tosi hienosti messuvierailla!

Pääsin kuin pääsinkin testaamaan myös Stokken kärryjä testiradalle. Täytyy kyllä sanoa, että yllättävän hyvin kulki, mitä nyt esteradan puupöllit tuotti pientä pulmaa...harvemmin kai sitä onneksi kai tarvitsee puupölleillä ajella.


Meillä ei ollut ajatuksissa kärryostosten teko vielä, mutta ihastuin Stokken keveyteen ja liikkuvuuteen, joten mieheni "iloksi" pomppasin sunnuntaiaamuna hereille ja vaadin päästä uudelleen koeajolle. Kävimme rullailemassa uudenmman kerran Stokkeilla ja kaupathan siitä tuli. Tosin...jäin pohtimaan olisiko Stokken Xplory -runko vai uudempi Crusi -runko näppärämpi käytössä. Me asumme Espoossa, joten kärryjen täytyy kulkea hyvin myös lumisilla kaduilla, sekä tietysti olla muuntautuvat city/kauppakeskus käyttöön. Xplory oli kevyempi työntää ja toimisi varmasti ratasosan kanssa ensikesänä paremmin rattaina. Crusin vaunukoppa oli taas muutaman sentin leveämpi ja pidempi, joten käyttöikä nukkumakoppana olisi pidempi. Meidän pikkuinen syntyy elokuussa, joten hän varmasti viihtyisi päiväunilla koko talven vaunukopassa. Olen kuullut kyllä, että vaunukopan käyttöikä voi jäädä hyvinkin lyhyeksi jos pikkuinen kasvaa nopeaan. Kopan käyttö jää varmasti viimeistään siinä kohtaa pois, kun ulkomaailma alkaa kiinnostaa ja pikkuisen pää yrittää kurotella reunan yli, olikos se nyt jo 6kk iässä :)

Kuva lainattu Stokken sivuilta

Stokke Xplory. Kuva lainattu Stokken sivuilta
Lapsimessuilla Baby Stylen osastolla oli hyvä messutarjous, joten kopan sai veloituksetta kumpaankin settiin. Saimme yön yli miettimisaikaa, eli tänään täytyy päättää kumpi versio lähtee tilaukseen. Hauskaa, mutta haastavaa tämä kärryjen valinta :)

Ihanahan se olisi, että voisi liikkua kärryillä näppärästi busseilla ja kaupungissa. Xploryn runkoa voi säätää, joten pikkuisen saa esimerkiksi kahvilassa istuessa nostettua pöydän tasolle, lähelle itseä. Ajattelin myös, että ehkä Xplory-versioilla ei tarvitsisi ostaa erikseen matkarattaita vaan ajaisivat tämän asian samalla.

Crusi taas on hieman vankempaa tekoa ja kopan koko tosiaan parempi. Pyöristä en sinänsä ole huolissani, vaan uskon että molemmat kulkevat meidän käyttöön hyvin säässä kuin säässä.

Tällaisia mietteitä täällä. Millaisia vaunuja tai rattaita teillä on hankittu :)?

2 kommenttia:

  1. Vaunut/rattaat kuten myös turvaistuimet on sellanen vaikeuksien viidakko, ne mitkä sopii ja toimii toisella ei välttämättä toimi toisella. Tasan yksi turvaistuin on meillä toiminu täydellisesti ja yhdet rattaat oli ok, mut varsinaisia hyviä rattaita just käyttö hetkellä en onnistunu ikinä löytämään, jotka olisi siis vastannu tarpeitamme. Kahden muksun jälkeen saattais jo olla helpompaa ;)
    Molemmat muksut kasvoi aika hurjaa vauhtia varsinki herra L, joten turvakaukalot oli hetkessä pieniä. Meillä on toiminu Britax:n Multi-Tech todella hyvin kaukalon jälkeen http://www.britax.fi/turvaistuimet/turvaistuimet/multi-tech-2 ja liikkeen kanssa yhdessä katottiin, niin voitiin jo 4kk iässä siirtää Herra L siihen ettei tarvinnu parin kuukauden takia ostaa välimallia, joka olis oikeesti käyny 2-3 kuukaudessa jo luultavasti pieneksi :)
    Rattaat oli siis yks murheen kryyni, neiti E:n kanssa Brevin rattaat oli toimivat http://hintaseuranta.fi/tuote/brevi-ovo-car-rattaat/1145246, mutta herra L:lle ne oli hetkessä pienet. Römer Yanis:t oli meillä kaikkein toimivimmat http://olx.hu/hirdetes/csodaszep-romer-yanis-31-babakocsi-romer-babahordozo-adapter-ID11FG1.html, mutta taas talvi olosuhteisiin ei käyny , ku olivat sateenvarjorattaat eli vääntöä oli rattaiden kanssa. Emmaljungat olis ehkä ollu parhaimmat, mut ei enää siinä kohtaa viitsiny lähteä hommaan oisko ollu viidensiä rattaita ja näillä yritettiin pärjätä ja selvittiinki ;) Eli aina ei oo helppoo, ku et tiiä minkä kokoinen ja millä vauhdilla kasvava rinssi tai rinsessa sieltä saapuu :D Eli intuitiolla vaan se on mentävä ja sit vaihtoon jos ei toimi ihan niinku autonki kanssa ;) Tässä siis mun kokemus tarina ja jotta vähä helpompi ymmärtää oikean laisten välineiden vaikeus, niin herra L oli syntyessään 52cm ja 4020g ja 4kk iässä pituutta en muista mutta painoin n.9kg ja 6kk tais olla jotain 11-12kg, jotta haastetta on ollu. Nyt pieni mies on 2v.9kk ja herran kanssa mennään koossa 104/110cm ja n.20kg eli lähestulkoon samoissa mitoissa, ku meidän 4 vuotias neiti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että sielläkin on ollut pohdintaa eri vaihtoehtojen välillä :) Vielä ensimmäisen neitokaisen jälkeenkin ;)

      Sehän siinä onkin niin haastavaa kun ei yhtään tiedä minkä kokoinen pikkuinen tulee ja onko hurjan nopsa kasvamaan! Ja siihen kun vielä yrittää arpoa päälle suomen sääolosuhteita ja ottaa huomioon neljä vuodenaikaa ;)

      Nopsaa ihan vastasyntyneillä kyllä tuntuu pienimmät vaatekootkin jäävän lyhkäsisksi ja samoin varmasti ihan vauvojen turvaistuimet yms. :)

      Täytyy vaan siis toivoa että meidän valitsema kombo toimii :)!

      Kiitos näistä vinkeistä, täytyy palata lukemaan tätä kun ollaan siinä vaiheessa, että täytyy siirtyä vauvasta seuraviin kokoihin!

      Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä sinne koko teidän perheelle! :) Halit!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!