26 heinäkuuta 2014

Mamma sisustusmatkalla

Huh, kotona herätty jälleen lämpöisissä tunnelmissa. Kylläpäs edellinen yö hotellissa, ilmastointilaitteen äärellä teki terää, nukuimme kaikki kolme niin makoisasti! Pikku pallerokin herätti mamman vasta puoli yhdeksältä kääntyilyllään.

Hyvillä yöunilla ja pysähdystauoilla jaksoin kuin jaksoinkin istuskella vielä Jyväskylään ja vietimme eilisen päivän asuntomessutunnelmissa.


Kahvipaussi - mamma ja masu viikolla 36.

Meillä on talopaketti tilattuna ja oma rakennusprojekti starttaa elokuussa, joten lähinnä kaipasimme inspiraatiota sisäpintoihin. Rakennustyyli ei suuresti ollut muuttunut edelliseen vuoteen verrattuna ja moderni valkoinen, musta sekä harmaa hallitsi edelleen. Paljon lasipintaa, sekä rikottua pintaa puumateriaaleilla, mutta tänä vuonna myös oranssinsävyisenä. Mielenkiintoista :)

Poikkeuksetta lähes kaikissa messutaloissa oli peltikatto. Kiinnitin ensimmäistä kertaa huomiota tähän, sillä Euroopassa matkustaessa kate on pääsääntöisesti tiili ja nimenomaan savitiili. En tiedä johtuuko peltikattojen vahvuus Suomessa arkkitehtien suunnittelusta, vai mistä...näkeekö rakentajat kattovalinnoissa edes vaihtoehtoja? Meidän talopaketin perussisältöön kuului myös peltikatto, mutta tulemme vaihtamaan sen sileään laattasavitiileen. Tiili omissa mielikuvissani tuntuu enemmän "oikealta katolta" (jos näin voi sanoa), miellyttää enemmän silmää, sekä ominaisuuksiltaan vastaa paremmin tarpeitamme.

Katseeni asuntomessuilla kohdistui myös suurentuneisiin valaisimiin. Ehkä Paanasen sisustusohjelma on tehnyt tehtävänsä ;) Opiskelin visualistiksi Tukholmassa 2002 ja jo tulloin koulussa opettajat korosti suuresti valon merkitystä, sekä sitä, että jos on tilaa niin täyttäkää se kauniilla ja suurilla valaisimilla. Makukysymyksiä tottakai ;)







Saatiin juuri postitettuna sähkösuunnitelma tulevaan kotiimme, ja minua viehättäisi suuresti myös seinävalaisimet. Täytyy katsoa josko tämä optio johonkin kohtaan saataisiin. Helpointa varmaan on istua alas sähkösuunnittelijan kanssa, jotta kaikki spotit, pistorasian paikat ynnä muut tulee kerralla huomiotua kohdilleen. Jälkikäteen usein tulee harmiteltua sitä kun pistorasiaa ei löydykään sieltä missä sitä kaipaisi.

Ulkovalaisimien paikat haluan myös tulevaan kotiin kerralla kohdilleen.

Seinillä, valaisimien lisäksi, kiinnitin huomiota pintoihin joihin oli tuotu vaihtoehtoja tapetin, laatan ja maalipinnan sijaan.






En tiedä istuisiko näistä mikään tulevaan kotiimme. Oma makuni on aika mustavalkoisen-moderni, mutta tällaiset pehmennykset olisivat ehkä pieninä yksityiskohtina toimivia.

Omaan tyyliini suuret taulut toimivat aina ja ovat varma valinta, sekä helppo vaihtaa uusiin tarvittaessa. Ehkä vähän tylsänkin varma valinta :)


Itse kaipailin inspiraatiota saunaan ja kodinhoitohuoneeseen. Kodinhoitohuoneeseen siksi, että haluaisin sen olevan viihtyisä huone ja osa kotia, jossa haluaa viettää aikaa. Tässä oli mielestäni saatu tuotua "huonemaisuutta" mukaan kodinhoitohuoneen usein kliiniseenkin ilmeeseen.


Meillä on myös tällä hetkellä pesutorni, mutta mielellään haluaisin myös nostaa pesukoneen ja kuivausrummun vierekkäin hieman korkeammalle käytön helpottamiseksi.

Valkoinen sauna vangitsi katseen. Valkoinen voisi olla ihan kiva ja raikas vaihtoehto saunan väriksi. Meillä saunatila tulee yhdistymään myös päämakuuhuoneen kylpyhuonetilaksi, joten valkoinen ei ainakaan liikaa hallitsisi tilaa.




Vähän erilaisia messumaistiasia täältä siis :) Jokos siellä on ennätetty messuilemaan? Meillä lisäneliöt tulee tarpeeseen, joten innolla uutta kotiakin aletaan piakkoin suunnittelemaan.

Mutta nyt viilentymään rannalle täältä tuulettimen hurinasta,
kivaa päivää ihanaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!