09 helmikuuta 2015

Helsinki-Rovaniemi-Helsinki

Mukava olla kotona jälleen. Silkillä on jo neljäs lentomatka takana, ja pikkuinen kerää lentomaileja kuin vanha tekijä. Meillä oli Silkin kanssa reisussa tosi mukavaa, ja oli ihana nähdä pohjoisen isovanhempia. Lentomatkat sujui niin hyvin, että voisin lähteä heti uudestaan lennolle. Vauvan kanssa matkustaessa hyvin valmisteltu, on puoliksi tehty :).

Näin talvella matkustessa vaatteita kertyy, ja meillä oli reissussa mukana yksi ruumaan menevä matkalaukku, sekä rataslaukku, joka on iso. Niin iso, ettei se mahtunut meidän auton peräkonttiin, mutta onneksi koostaan huolimatta kevyt ja kulkee kätevästi pyörillä. Tein check in´n jälleen kotona etukäteen, mutta jouduimme kuitenkin jonottamaan tiskille, jotta saimme laukut ruumaan. Raotin sen verran matkalaukkua kentällä, että sujautin laukkuun päälimmäiseksi oman talvitakin, jotta sain minimoitua kantamukset kentällä.

Lennolle mukaan olin pakannut Sikin hoitolaukun, jossa oli lähinnä vaipanvaihtovälineet, pari lelua, sekä rintareppu. Hoitolaukku toimitti myös omaa käsilaukun virkaa.

Silkki sylissä siirryimme kids gatesta turvatarkastukseen. Kids gate on tarkoitettu lapsien kanssa matkustaville, joten siirtyminen turvan läpi käy helposti ja nopeasti. Kids gate sijaitsee 2. aulassa, ja on ensimmäinen linja oikealta. Turvatarkastuksen jälkeen siirsin Silkin rintareppuun ja heitin hoitolaukun olalle, joten liikkuminen terminaalialueella meni tosi kätevästi. Kävimme shoppailemassa minulle matkaluettavaa, ja kävelimme rauhassa lähtöportille katselemaan koneita.

Silkin korvat eivät reagoineet mitenkään lentämiseen, luulen että se on hiukan isompien lasten ongelma. Mikäli pikkuisesi korvat reagoivat, voi avuksi pyytää lentoemänniltä/stuerteilta "mikkihiiren-korvat". Mikit ovat kahvikupit, joiden sisällä on kuumat pyyhkeet. Lämpö helpottaa jos korvia kutittaa, tai niihin sattuu nousun tai laskun aikana. Vaikutus on myös psykologinen :).

Menolennolla Silkki puuhasi purulelun kanssa niin innostuneesti, että ennätin juoda kupin kahvia ja lukea 20 sivua kirjaa, taivaallista. Rakastan lukemista lennolla . Kahvihetken jälkeen kävimme vaihtamassa vaipan. Koneissa löytyy hoitopöytä niillä merkityistä toileteista. Pöytä on aika kompaktin kokoinen, mutta toimiva. Vaipanvaihdon jälkeen ennätin juuri syöttää Silkin, ennen laskuvalmisteluja. Lasku meni hienosti Silkin katsellessa ikkunasta maisemia. Paluulento Rovaniemeltä Helsinkiin oli aamupäivällä, joka on Silkin päiväuniaika. Silkki oli sopivan väsynyt ja nukahti nousussa. Pikkuinen nukkui lähes koko lennon, ja mama ehti jälleen nauttia kahvin rauhassa. Ennätimme käydä vaipanvaihdosa juuri ennen laskua, ja purulelu oli jälleen ykkösjuttu laskun aikana. Puin Silkin rintareppuun molemmilla lennoilla kun turvavyön merkkivalo sammui. Rintarepun kanssa koneesta poistuminen on helppoa.

Olin pohtinut jo valmiiksi kuinka saan Helsingissä Silkin, matkalaukun ja kärryt yhdellä kerralla ulos terminaalista. Silkki keikkui tyytyväisenä rintarepussa, joten sain huoletta nostella matkatavarat hihnalta. Matkalaukun ja hoitolaukun nostin matkatavarakärrylle, ja toisella kädellä vedin perässä rataspakkausta. Tosi kätevää. Jos rattaat olisivat olleet perus muovipussissa ruumassa, olisin nostanut nekin vain laukun päälle matkatavarakärrylle. Kärryt ovat suhteellisen kevyet työntää, joten ne liikkuivat yhdellä kädellä hyvn...jopa haluttuun suuntaan ;).

Rovaniemen lentoaika on about 1h 10min. Talvella jäänpoisto ja sen odottelu lisää odotusaikaa maassa, joten totaali koneessa istuminen oli varmaan noin 1h 45min. Silkki jaksoi sen ajan ongelmitta. Pidemmällä lennolla, lelut ja muut viihdykkeet varmasti tulisivat meidäkin kohdalla käyttöön. Tätä pääsemme testaamaan ensi kuussa Portugalin matkalla.

Rohkeasti vain lasten kanssa lennoille,

lapset eivät ole este...eivätkä oikeastaan edes hidaste.

Kunhan itse otat rennosti, etkä stressaa pienistä asioista,
niin reissu onnistuu varmasti .

Happy landings!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!