25 huhtikuuta 2015

Minun kilometritolpat äitinä

Kahdeksan kuukautta, neljätoista tuntia ja neljä minuuttia äitinä. Tarkalleen ottaen minusta tuli äiti jo aikaisemmin. Se hetki teki minusta henkisesti äidin, kun näin Silkin ensimmäistä kertaa ultrassa. Lääkärin rauhallinen ääni kertoi että tässä on teidän vauva, hänen pieni sydän on tässä, ja se lyö hienosti. Se on maaginen tunne kun sillä sekunnilla tietää antavansa kaiken, ja tekevänsä kaiken tuon pienen ihmisen puolesta. Ja mikä mahtavinta, urakka on vasta alussa :). Odotan innolla, että saan opettaa Silkille kaiken minkä osaan ja tiedän elämästä, niin että Silkistä kasvaa mahdollisimman vahva ja itseensä luottava nuori nainen .


Maman virstanpylväät


❤ Synnytyssairaalasta kotiin lähtö, oli yksi parhaita hetkiä. Seisoin Jorvin sisäänkäynnin edessä ja pullistelin ylpeydestä, ja minun olisi tehnyt mieli huutaa; Hei kaikki, tämä pieni ihminen on meidän!

❤ Ensimmäinen vaunulenkki. Olisi jälleen tehnyt mieli huutaa kaikille vastaantulijoille; Meillä on vauva ja me ollaan ensimmäistä kertaa kärryttelemässä...ehkä se näkyi naamasta ;)!

❤ Imetys ja yhteiset aamut. Hitaat ihanat aamut olivat alkuun ihan parhaita. Olisin voinut tuijottaa Silkkiä tuntitolkulla. Imettäessä häntä en voinut vastustaa kiusausta silitellä pientä nenää, poskia ja hiuksia. Pikku-poloinen ei koskaan saa syödä rauhassa ;). Yritän sentään nykyään pitää näppini kurissa.

❤ Jokainen pienen uusi opittu taito on juhlan paikka. Välillä tuntuu, että hihkun itse enemmän kuin Silkki, kun hän oppii jotakin uutta. Toissapäivänä peppu nousi ensimmäistä kertaa konttausasentoon, ja mama taputti taas tyytyväisenä.

❤ Tällä hetkellä Silkki ottaa kontaktia muihin vauvoihin ja ihmisiin. Kaikki ympärillä oleva kiinnostaa, ja halu nousta ylöspäin ja mennä eteenpäin on valtava. Katsekontakti äitiin on kuitekin saatava tämän tästä. Illalla nukkumaan mennessä, tunnen kuinka pieni käsi koskettaa minua kasvoihin, ja varmistaa että olen lähellä. Tekisi mieli pitää hänet omana pikku vauvana, mutta parasta mitä voin Silkille antaa on rohkaista häntä kokeilemaan, oppimaan uutta, ja yrittämään itse.



Pollea mama ja Silkki :). Kuva otettu ensimmäisinä päivinä kotona .


2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan olet äitiyslomalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä näkymin tammikuuhun 2016 :). Eli Silkki on silloin vuosi ja neljä kuukautta vanha. Luulen, että muiden lasten seura alkaa silloin jo niin kovasti kiinnostaa, että päiväkoti voi olla meidän pienelle sopiva vaihtoehto :).

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!