15 kesäkuuta 2014

Meet Mr. Beatles


Tässä on meidän perheen lemmikkiapina Mr. Beatles. Beatles pääsi ostoskassiin Saksan matkalta ja kotiutui reissusta suoraan turvakaukalon kaareen keikkumaan ja odottelemaan pikkuista. Sävelmänä tällä lelulla on "Sateenkaaren tuolla puolen" - ihanan uninen ja kaunis sävelmä, toivottavasti pikkuinen viihtyy auton kyydissä :) Apina oli muuten meidän ensimmäinen leluostos pikkuiselle :)

Alkuperäisenä ajatuksenani oli ostaa myös turvakaukalo saksanmaalta hintojen ollessa siellä hitusen edullisempia, mutta tuuri sinänsä, löysin turvakaukolon juuri ennen matkalle lähtöä huuto.net´sta. Sattumalta vielä ihan meidän läheltä ja kaukalo oli kuin upouusi!

Turvakaukalo valinta meille oli helppo. Hankin Stokken Xplory -yhdstelmävaunut Lapsimessuilta keväällä ja saman merkin, Be Safen valmistama, turvakaukalo matchasi kauniisti rattaiden runkoon ja oli saanut uusimman Autoliiton turvaistuintestin mukaan arvosanan hyvä. Erinomaisen oli saanut yksi turvakaukalo - Recaro Privia, kiinnitettynä Recaro fix-telkkaan. Ei ihme sinänsä, sillä Recaro istuimet taitavat löytyä myös Ferrareista, Norwegianin 737 -lentokoneista jne. ;)

Stokken turvakaukalossa, kuten monessa muussakin, on näppärä pehmusteosa ihan pienille. Pehmusteet ovat neppareilla ja tarroilla irrotettavissa pesua varten, ja kestävät 40 asteisen veden. Pikkuisen kasvaessa pehmusteet voi nappaista kätevästi irti ja näin kaukalo soveltuu myös hieman isommalle bebelle.

Äärettömän helpot "kiinnityssysteemit"; valjaiden kiinnitys, kiristys ja avaamien, jotka hoituvat vaivattomasti, olivat minulle tärkeitä ominaisuuksia. Samoin helppo ja kevyt irrotus/kiinnitys Isofix-telakkaan. Lisäksi halusin kaukalon, jossa on kuomu suojaksi pikkuiselle, sekä kaukalon oli oltava myös riittävän kevyt, jotta sitä jaksaa tovin kantaa. Nämä ominaisuudet Stokke iZi Go täytti mainiosti. Unohtamatta riittävää turvallisuutta ja kaunista väriä :)

Samaisella henkilöllä, jolta turvakaukalon ostimme, oli myös myynnissä aivan ihana ja niin väreihin sopiva Daunin untuvapussi, etten voinut olla ottamatta sitä mukaani!

Pehmoinen pussukka lämmittää pikkuista niin vaunuissa kuin kaukalossakin ja sen saa näppärästi kiinnitettyä turvakaukaloon tarrakiinityksen avulla. Pussissa on myös oiva kiritysnyöritys, jolla pussin suun saa sopivan kokoiseksi vauvan kasvojen ympärille.


Rakastan itse nukkua untuvatäkin alla, untuva hengittää ja lämmittää ihanasti. Kun pikkuinen syntyy elokuun lopulla, voi säät olla jo viilenemään päin ja tällöin on kiva sujauttaa bebe unille pesämäiseen turvalliseen pussiinsa. Toivotaan, että meidän Pikku-Ihana nukkuu hyvin tässä.

2 kommenttia:

  1. Et sattumalta olisi myymässä turvakaukaloa? ;) Meillä olisi tarve, kun isompi izi sleep ei mahtunutkaan autoomme...=( (hkr82@suomi24.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä :). Meillä on toiveissa saada vielä perheenlisäystä...toivottavasti lähitulevaisuudessa...joten vielä ei raaskita luopua turvakaukalosta ;). Ihanan turvallinen, helppo ja kevyt kaukalo on ollut, joten hyvää yksilöä olette valitsemassa :)! Toivottavasti löydätte omanne :)!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!