17 kesäkuuta 2014

Minivaatteita pikkuiselle


Äitiyspakkauksen sisältöä tutkittuani koin, että äitiyspakkauksessa olisi tullut meille päällekkäin monta asiaa, joten päätin jättää varsinaisen pakkauksen ottamatta. Pakkaus vaikuttaa kyllä mainolta ja hyvin mietityltä starttipaketilta alkuun. Sain itsekin siitä hyviä vinkkejä pikku hankintoja varten. Mitä mieltä te mammat olette pakkauksesta, jotka olette sen ottaneet? Oletteko olleet tyytyväisiä sisältöön vai oletteko jääneet kaipaamaan jotakin, tai onko jokin tuote ollut turha? Olisi tosi ihana kuulla ajatuksianne :)

Monet sanovat, että 50cm vaatteet menevät hukkaan pikkuisen kasvaessa hurjaa vauhtia. Äitiyspakkauksessa on kuitenkin viisi vaatetta kokoa 50cm (body, kietaisubody, potkuhousut ja kahdet puolipotkuhousut). Näinpä mekin päätimme hankkia muutamat pikkuvaatteet, jottei ihan kaikkia vaatteita tarvitse alkuun rullata sopivan kokoisiksi.

Tässä meidän minihankinnat: kaksi unihaalaria, body, josta saa käännettyä hihat pikku sormien ja kynsien suojaksi, kuolalappu ja setti tumppuja (miksi niitä sanotaan...?) bebelle. Kaikki valkoisia :)

Vaatteet Saksan name it´ista, löytyy varmasti myös Suomesta.

Arvatkaa olenko tuijotellut kieli pitkällä kaikkia ihania pikku prinssien ja prinsessojen vaatteita, mutta en ole uskaltanut hankkia mitään liian tyttö- tai poikamaista. Olen yllättänyt itsenikin sillä, että olen malttanut pysyä poissa 4D ultrasta, jotta sukupuolikin olisi mahdollisesti selvinnyt! Tärkeimmät asiat kuulimmekin toisessa ultrassa ja pieni ihme voi hyvin ja kasvoi normaalisti, mutta silti mammaa olisi niin kutkuttanut saada tietää sukupuolikin! Voi pientä salailijaa...sen täytyy olla tyttö, eikö niin? Itseasiassa löysin jokunen aika sitten iltalenkillä vaaleanpunaisen villasukan - selvä merkki tytöstä ;)!

Ihanat nallukat rinnassa hurmasi mamman, sekä tietysti hyvä materiaali. Kiinnitän aika paljon huomiota materiaaleihin, jotta beben vaatteet kestävät pesua ja kulutusta. Varmaan nämä pienimmät säilyvät hyvinä, pikkuisen kasvaessa nopesti, mutta puuvilla hengittää ja on pehmoinen pienen päällä.

Pikkuisen myötä on kyllä avautunut ihan uusi maailma kaikkine ihanine juttuineen. Olen nauttinut niin suuresti saadessani tutustua tähänkin elämän osa-alueeseen. Hassua miten nopesti sitä on kiintynyt ja korviaan myöten rakastunut pieneen, taisi tapahtua ensimmäisellä ultrakäynnillä kun ensimmäistä kertaa kuuli pienen sydämensykkeen ja näki hänet masussa. Mikä helpotus ja ihastus! Tästä tunne on vain vahvistunut ja kun ensimmäiset potkut alkoi tuntea, oli ihana ymmärtää, että oma pieni on oikeasti joka hetkessä mukana. Kun pientä ei ihan vielä käsiinsä saa on ollut mukava hypistellä kaikkea sitä mitä saa ;) Toki monet vauvatuotteet ovat bisnestä ja vähemmälläkin pärjää mainiosti, mutta koskaan ei voi tietää saako näitä hetkiä elää uudestaan, joten olen iloinnut niistäkin  

Mutta te ihanat siellä, olisi todellakin mukava kuulla myös teidän ajatuksianne äitiyspakkauksesta ja sen sisällöstä, sekä ensimmäisistä vaatehankinnoistanne :)!



8 kommenttia:

  1. Hei ihanainen,
    itse olin tyytyväinen pakkauksen sisältöön, varsinkin näin esikoisen kohdalla ja koin vaihtoehtoisen summan pieneksi tavaran määrään verrattuna. Makuupussi on korvaamaton, 50cm vaatteet oli niin reiluja että menivät vielä yli 65cm vauvalle loistavasti. Yleisesti voi sanoa että vaatteet olivat reiluja. Laatikko on myös ollut oiva paikka säilyttää pieniä rakkaita vaatteita. Toisen lapsen kohdalla pohdin kyllä tarkemmin tarvetta pakkaukselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toinen ihana :)! Kiitos kommentistasi :) Makuupussi- ja peitto-asiaa pohdin minäkin pitkään, ne on varmasti tarpeelliset! Myöskin laatikon käyttö pikkusen vaatteiden säilytykseen on ihana idea <3 Tavaramäärään nähden korvaava summa on kyllä pieni, sinänsä arvokas ja upea tuki itse pakkaus kyllä on :)

      Täytyykin muuten muistaa tuo koko-asia, koska eri merkeillähän koot voi vaihdella aika paljonkin.

      Mutta ennen kaikkea kiva kuulla, että pakkaus on ollut hyvä paketti alkuun.

      Ihanaa päivää sinne ja aurinkoista juhannusviikkoa (toivottavasti :))!!

      Poista
  2. Itse hankin myös äitiyspakkauksen. Se oli jotenkin itsestäänselvyys.
    Parasta äitiyspakkauksessa on ollut itse laatikko, jossa vauvamme on nyt nukkunut ensimmäiset pari kuukautta. Lisäksi hyödyllysiä ovat olleet petivaatteet, makuupussi, kynsisakset ja vesilämpömittari. Lisäksi uskon, että äitiyspakkauksen ulkohaalareille tulee käyttöä. Äitiyspakkauksen vaatteet ovat jääneet melko vähälle käytölle, kuosit eivät ole ehkä miellyttäneet minua.

    Hyvä, että olet hankkinut 50cm vaatteita. Itse olin nimittäin kuunnellut liikaa niitä kommetteja, että 50cm vaatteet jää heti pieneksi ja jouduinkin lähes heti synnytyssairaalasta kotiin päästyäni shoppailemaan vauvanvaatteita. Vauvamme onkin vasta nyt, 2kk iässä, pikku hiljaa siirtymässä käyttämään 56cm vaatteita.

    ps. Tykkään blogistasi kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kommentistasi, ja tosi mukava kuulla käyttökokemuksiasi :)

      Minua jäi myös mietityttämään sama asia, että jäisikö vaatteita käyttämättä, osan niistä ollessa hieman liian värikkäitä omaan makuuni...toki niitä neutraalejampiakin vaatteita pakkauksessa näytti olevan, esimerkiksi juuri ulkohaalari ja kevyttoppapuku :) Ne näytti itseasiassa tosi kivoilta ja käytännöllisiltä :)

      Hyvä kuulla myös , että tarvikkeet, kynsisakset yms. ovat olleet hyödyllisiä, täytyykin lisätä ne myös suoraan omalle ostoslistalle!

      Pienimpien vaatteiden koon pohtiminen on ollut kieltämättä haastavaa (etenkin mamman itse oltua 4500g / 52cm kokoinen vauva ;)), mutta toivotaan että meilläkin ne tulisi tarpeeseen heti alkuun ainakin :)

      Toivottavasti siellä on muuten sujunut ensimmäiset kuukaudet ihanasti vauvan kanssa.

      Ja kiitos, ihana kuulla myös että olet tykännyt blogista, ilahduttaa suuresti mieltä :) - kiitos!

      Kauuniita päiviä sinne pikkuisen kanssa!

      Poista
  3. Minä taas olin sitä mieltä että olisin pärjänny ilman pakkausta.. varsinki kun kaikki vaatteet ja tarvikkeet ollaan saatu moneen kertaan :p ja se vaatteiden laatu.. huh. Yhesti oli potkarit päällä ja neiti konttasi, niin oli jo polvet ihan valkoset (oikeasti turkoosi). Ja pikki vinkkinä tulevaan; älä osta paljon vaatteita joissa on valmiina tuo "sukka". Siis osta vaatteita joissa lahje loppuu nilkkaan! On meinaa tosi ilkeää kun ihanat vaatteet on käyttökelvottomia sen takia kun vauvan jalat ei mahu niihin pukuihin. Varpaat aina kippuralla, vaikka alessan jalka on todella pieni nykysin ikäsekseen..
    kyllä ne 50cm menee muutaman kerran, mutta ei tosiaan pitkään! -noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy toivoa että meidän pikkuinenkin ehtisi pienimmistä vaatteista hetken nauttia, toivotaan että niitä on sopiva määrä, niin ennättää käyttää pienen varastonsa hyvin hyödyksi :)

      Itse asiassa olen kuulluut muutamalta muultakin tuosta pakkauksen laadusta, että se olisi mennyt huonompaan suuntaan verrattuna aikaisempiin pakkauksiin. Tosi harmi, sillä monelle pakkaus tulee varmasti tarpeeseen ja mainiot kokovalinnat antaisi mahdollisuuden käyttää vaatteita pidempäänkin...

      Kiitos myös sukka-osa vinkistä :) Onneksi olen siis hamstrannut myös muutamat pienet housut ilman sukka-osaa ja pinon suloisia pieniä sukkia ;)!

      Poista
  4. Minä otin äitiyspakkauksen, koska koen sen itsestäänselvyytenä tai vähän niinkuin sukupolvikokemuksena. Jotenkin en arvota pakkausta juurikaan vaan lähinnä halusin sen juuri makuupussin ym. klassikoiden vuoksi. En tiedä olisinko totuuden nimissä sitten sitä rahaa tullut käyttäneeksi yhtä käytännöllisiin asioihin, kuten lämpömittariin tai vauvalle sopiviin kynsisaksiin. Vaatteiden värit oli tosiaan vähän erikoisia ja uskon, että osa jää ihan takuulla käyttämättä. Toisaalta esim. villainen välihaalari vaikuttaa todella kätevältä ja hyvältä, kun vauvojahan suositellaan kerrospuettaviksi :) Katsotaan nyt sitten miten paljon käyttöä pakkauksen vaatteille tuleekaan, kun tuntuu, että myös kaupat on pullollaan ihanuuksia, joita tulee kotiin kannettua :D

    Ihana Erika, kun jaksat kertoilla odotuksestasi blogissa, on ollut kiva lueskella postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Mia! Enpä olisi tuolta kantilta asiaa osannut edes ajatella :) Sukupolvikokemus...hyvin sanottu, sitähän se nimenomaan myöskin on :)! Ja täytyyhän pikkuisen vaatekaappia täydentää hyvillä löydöillä pakkauksesta huolimatta ;)

      Minä en tiedä mikä Momzilla minusta vielä muotoutuu, mutta innoissani olen tutkinut eri kynsisaksi- ja vauvaharja-vaihtoehtojakin mielenkiinnolla :D Oijoi... näin sitä mammana "hurahtaa" ;)! Mutta ihanahan näihin uusiin asioihin on tutustua ja ilo jakaa niitä teidän muidenkin kanssa - ilo on minun puolellani kun jaksatte lukea <3

      ..ja miehelle varmaan helpotus, etten puhu yksin häntä pyörryksiin kaikilla vauvajutuillani ;)!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!