12 tammikuuta 2015

Mammavaatteiden top 5

Kun alkaa odottamaan vauvaa, tulee helposti ostettua kaikkea turhaa ja tarpeellista. Onnistuin välttämään suurimmat sudenkuopat, ja näin jälkeenpäin ajateltuna olen tehnyt aika fiksuja valintoja. Tässä siis vinkkejä mammavaatteiden ostoon, joilla oikeasti on käyttöä. Ainakin omalla kohdallani ;).

Ostin alkuodotuksesta belly beltin, jolla pärjäsin alussa mukavasti. Masun kasvaessa, sekä peffan ja reisien levetessä - johtuneeko tyttövauvan odotuksesta..? -, belly beltista (postaus täällä) ei ollut enää apua ja aloin pohtimaan mammavaatteiden ostoa.

Tässä lista vaatteista, joista on ollut iloa ja käyttöä pitkin odotusta, sekä odotuksen jälkeenkin:

1. mammatopit
2. mammafarkut, legginsit ja sukkahousut
3. mammahame
4. imetysliivit
5. imetysyöpuku

Minun top viisi mammavaatteissa on 1.) napakat mammatopit joihin masu mahtuu hyvin sisään. Toppien avulla sai jatkoaikaa peruspaidoille, jotka tahtoivat rullata masua pitkin ylös paljastaen ihon. Ostin kolme toppia; valkoisen, mustan ja tummansinisen, tällä väritriolla pärjäsi mainiosti. Alla olevan Séraphinen mustan topin ostin heti imetysfunktiolla, ja se on käytössä edelleen, joten käyttöikä topilla on ollut pian vuoden. Pari imetystoppia lisää ostin juuri ennen laskettua aikaa. Imetystopit minulla oli mukana myös Jorvissa, ja moni kyselikin synnytysosastolla mistä niitä saa. Omani ostin Lapsenpäästäjän puodista, jolla on myös verkkokauppa, just google it :). Imetystoppi-kolmikkoni on käytössä lähes päivittäin. On todella kiva kun topeissa jää vähän vaatetta myös rinnan päälle imettäessä. Tällöin ei tule paljas olo, ja masukin pysyy lämpimänä. Vaikka itse olisinkin huoleton imettäjä, niin joitakin kanssaihmisiä se voi vaivata, ja topeilla saa tähän lisäsuojaa.

Mikäli et halua panostaa varsinaisiin mammatoppeihin, niin reilun kokonen perustoppi käy myös. Sen alle mahtuu masu, ja imetyskäytössä reilumman topin kaula-aukkoa saa venytettyä alas. Päälle voi pukea tällöin tavallisen paidan, ja nostaa sen imettäessä ylös.

Séraphinen ihana bambupuuvillainen toppi ja saman merkin trikoot. Huiput päällä . Molemmat täältä.

2.) Toiseksi paras hankita oli H&M´n mammafarkut, ihana revitty malli kulki päällä koko toisen kolmanneksen, ja kolmannen alun. H&M´n mammavaatteet eivät ole hinnalla pilattu, eli vaikka farkkujen käyttöikä ei ollut valtavan pitkä niin koin, että ostos oli hintansa väärti. Lisäksi hankin Noppiesin mammalegginsit jumppatunneille, ja ne käytin kirjaimellisesti puhki. Samoin kuin saman merkin mamasukkahousut, jotka molemmat ostin Kampin bebesista. Tältäkin liikkeeltä löytyy myös verkkokauppa.


H&M´n coolit revityt mammafarkut.
Paita on ruotsalaisen Proud-merkin mammapaita, löytyy täältä.

Sijalla numero 3. on Mamaliciousin musta trikoohame, joka venyi masun mukana, ja toimi myös juhlapukeutumisessa. Loisto-ostos, myös Bebesistä.


Hame Mamalicious. Toimii sekä arkeen, että juhlaan.
Ostettu Kampin Bebesista.

Minun rintakehä antoi tilaa masulle suunnilleen odotuksen puolivälissä. Ostin tällöin imetysrintaliivit, sillä ajattelin niistä olevan iloa odotuksen jälkeenkin, ja näin oli...edelleen on :). Numero 4.) on Abecitan imetysliivit. Ehdottomasti parhaat, jotka olen päälleni pukenut, ja lisäksi kauniit. Tilasin omani suoraan netistä ruotsalaisen Abecitan omilta sivuilta, mutta myöhemmin huomasin, että kyseistä merkkiä myy Funky Lady Suomessa.


Ihanat Abecitan liivit & housut.
Kuva Kirsi Hiekkarinne photography.

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä numero 5.) imetysyöpuku. Tämäkin oli jo käytössä odotuksen aikana, kuva on otettu viikolla 30.. Pakkasin yöpuvun mukaan myös Jorviin, ja samainen setti on käytössä edelleen :). Helpottaa mukavasti iltaista, ja öistä imetystä, sekä tukee povea.


H&M imetysyöpaita ja -shortsit.

Summan av kardemumman, eli lyhyesti sanottuna, olin ihastuksissani päästessäni ostamaan mammavaatteita. Imetysliivit ja pari imetystoppia, eivät maksa paljoa, mutta helpottavat imettämistä hurjasti. Ainakin omalla kohdallani olen käyttänyt näitä hyvin paljon. Topin päälle voi pukea normivaatteet, joten muita imetysvaatteita ei juuri tarvitse. Samoin imetysyöpaita on edelleen usein käytössä.

Odotusta ajatellen less is more, joten: housut, hame ja legginsit, siihen kaveriksi pari toppia - niin niillä pärjää mainiosti. Ja voi sitä mukavuutta kun kaapista löytyy päälle puettavaa, joka ei kiristä kesken päivän, mama lves. Mammavaatteissa on usein linjat kohdillaan ja kasvavalle masulle on jätetty hyvin tilaa, ilman että vaate roikkuu päällä. Itse vähän hurahdin mammavaatteisiin niiden mukavuuden vuoksi, ja hankin lisäksi pari mekkoa sekä Proudin paitaa. Monet mammavaatteista ovat niin tyylikkäitä, että pitäisin niitä mielelläni muutenkin, toivotaan että tilaisuus vielä siihen tarjoutuu ;)!

Käyttämättä ovat taas jääneet varsinaiset imetyspaidat, jotka alkuun ostin. Topit ja liivit ovat ajaneet tämän asian :).

Mitkä on/olivat sinun suosikkisi? Olisi hauska kuulla mielipiteitänne vaatteista, jotka olette kokeneet tarpeellisiksi hankinnoiksi, sekä niistä jotka ovat jääneet käyttämättä? Lisäksi kuulisin mielelläni mitkä ovat olleet sinun suosikkisi mammavaatekaupoista?


Hyviä kauppoja:




- valitse maternity clothes


- imetys yö- ja alusasuja

- etsi (sök) amning

- ei verkkokauppaa


2 kommenttia:

  1. Kolmen viikon imetyskokemuksella liputan Triumphin imetysliivien puolesta, tosi laadukkaat ja mukavat päällä ja helppo pestä. Kaksilla liiveillä pärjää mainiosti, toiset päällä, toiset pesussa. Raskausaikana mulla oli mamaliciouksen farkut, jotka on mainiot vielä nyt kun tavallisten farkkujen ylänappi ei vielä mene kiinni. Farkuissa on napeilla säädettävä vyötärö sekä masuresori. Bellybeltistä käytin vain pienimpiä osia, ja mielestäni saman asian ajoi hiusrenksukin. Raskausajan selviää minunkin mielestä suppealla perusvaatevalikoimalla, mutta kyllä siihen vähän kyllästyi. Ihana oli laittaa mammavaatteet varastoon ja ottaa käyttöön vanhat lempparit :)
    /LindaWa

    VastaaPoista
  2. Hei & kiitos kommentistasi :). Samaa mieltä täälläkin, mukava mahtua jälleen ns. normivaatteisiin, valikoima alkaa olla pian taas kokonaan käytössä :)! Hyvä kuulla, että Triumphin liivit ovat olleet hyviä, pikaisella googlaillu myös ilmeisen kauniita! Toivottavasti joku bongaa hyvän vinkin kommentistasi :).

    Ihanaa viikonloppua, ja onnea pikkuisesta!

    VastaaPoista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!