20 toukokuuta 2014

Hellepäivä!

Olipas eilen lämpöinen päivä ja sää taitaa jatkua yhtä hienona, ihanaa! Maksimekko pelasti lämpimän päivän ja oli tosi mukava päällä pallomasun kanssa. Auringon kanssa saa olla extravarovainen näin odotusaikana, sillä pigmettimuutoksia voi tulla helposti iholle suuremmasta hormonimäärästä johtuen ja samasta syystä ihon on usein myös herkempi reagoimaan säteilylle. Luin jostakin tutkimuksesta myös, että UV-säteily hajottaa foolihappoa elimistössä, ja näin odotusaikana sen on tarpeellista pikkuiselle. Huomasin vain, että meillä on edellisen lomareissun jäljiltä suojakertoimilla varustetut voiteet vähissä. Täytyy korjata tilanne piakkoin :)

Mikäli saat bebesi kesällä tai sinulla on pikkuisia kotona, kannattaa myös heidän ihonsa suojata hyvin. Pikkuisen iho kaipaa syntymän jälkeen aikaa kehittyä, sillä ihon dermiksen säikeet eivät ole heti valmiita. Ihoa suojaava happovaippa, eli hydroliidikalvo on myös olematon, ja sen vuoksi iho on hyvin herkkä UV-säteilylle, kemikaaleille ja jopa hankaamiselle. Mikä on ihan järkeenkäypää kun ajattelee, että pieni on saanut olla lämpöisessä vedessä edelliset yhdeksän kuukautta - ulkomaailma jo itsessään voi olla "shokki" pikkuisen iholle :) Näistä syistä muuten kannataa olle tarkka tuotevalinnoissa joita pienelle tekee, sillä pikkuisen ihon läpäiseväisyys on suuri. Se ei siis vielä suojaa kuten aikuisen iho, ja muistaakseni vasta kun pikkuinen on kaksi vuotias on iho ns. valmis.

Jos joku kiinnittää huomiota taustalla oleviin tauluihin, ne eivät suinkaan ole jäämässä tuohon, vaan saavat paikkansa sievässä rivissä seinältä. Olen kuullut, että hääkuvien saaminen kehyksiin voi kestää, niin myös täälläkin :)

Lauantaisen työpäivän tiimoilta sain pitää maanantain vapaana. Vapaapäivän kunniaksi hain Picnicistä lounassalaatin, hyviä rasvoja avocadon muodossa - jotka muuten ovat myös hyviä sisäisiä suojia auringonsäteilylle :)2 kommenttia:

 1. Kiva mekko, mistä ostettu? Seuraan blogeja Bloglovin:ssa, olisi kiva jos sinunkin blogisi löytyisi sieltä..! Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin mekon Kampin Benettonilta, ja oli kyllä kiva löytö rennon & mukavan mallin puolesta, kannattaa käydä kurkkaan jos Kampin ohi liikut :) Kiitos kaunis vinkistä, olin ihan unohtanut Bloglovinin, täytyy käydä lisäämässä :)
   Kiitos & kivaa iltaa sinne!!

   Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!