23 toukokuuta 2014

Mamma ja masu - mallia viikko 27 :)


Mamma ja masu viikolla 27. Pikkuinen täytti eilen taas viikkoja, ajatelkaa, enään 13 viikkoa jäljellä! Tämähän kääntyy pian countdowniksi! Aamulla oli hitusen vilpoisempaa, niin heitin maksimekon päälle neuleen, joka teki mekosta myös työkelposen. Pohdin, että mekko toimisi kivasti töissä myös bleiserillä ja kauniilla kaulakorulla. Oikeastaan aika monikäyttöinen löytö. Ja mekko oli siis Benettonin mallia.

Viimeviikolla olin iloinen hyvistä yöunista, mutta tällä viikolla saan vetää sanani takaisin, sillä aamuviiden "potkunyrkkeily" harjoitukset on pitäneet hereillä. Täytyy muistaa, että hyvän asian puolesta ;)

Oltiin eilen illalla jälleen perhevalmennuksessa, tällä kertaa aiheena "Parista perheeksi". Olemme miehen kanssa aiheesta kotona keskustelleetkin, mutta oli kiva kuulla muidenkin tulevien perheiden ajauksia yhteisestä ajasta ja mielikuvia siitä millaiseksi päivät muotoutuvat kun pikku-ihana on mukana kuvioissa. Mies oli lukenut Schwartzeneggerin elämänkerrasta, että naiset helposti "valvovat" miesten touhuja ja osallistumista, joten täytyy ainakin itse yrittää muistaa antaa omia hetkiä myös miehelle ja pikkuiselle, ja ottaa silloin vaikka ne kuuluisat päiväunet :)!

Päiväunista tulikin mieleeni, että juttelin juuri viimeviikolla neuvolantätini kanssa maidosta ja imettämisestä. Hän on myös "imetysneuvoja" ja pitää tunteja äideille, joille imetys on alkuun haastavampaa. Yksi hyvä neuvo häneltä oli riittävä lepo, sillä se vaikuttaa suoraan hormonituotantoon ja näin myös maidon eritykseen. Eli muistakaa malttaa myös lepäillä tulevat mammat, jotta maitoa riittäisi ainakin sen puolesta.

Käytiin vielä valmennuksen jälkeen pienellä iltakävelyllä. Pienestäkin kävelystä on kyllä suuri apu turvotuksen tunteeseen ja olo on paljon parempi liikunnan jälkeen. Ihanaa kun tarkenee ulkona pelkällä topilla ja legginseillä. Haa, ja sainpas minun tulppaanitkin nousemaan. Meillä on pientä kilpailua naapureiden kanssa orkideojen saamisesta kukkimaan. Onneksi he eivät ole vielä laajentaneet tulppaanien puolelle ;) Rakkaita terveisiä vain naapuriin!


4 kommenttia:

 1. Maidon nousua rintoihin auttaa täysmehu! Tai yksi ykkösolut, vaikka niin hullulta kuulostaakin :> Itsellä oli ainaki imetyksen aikana, varsinki öisin, aivan järkyttävä jano. 2litraa saatto mennä yössä vettä/mehua. Ja kyllä sitä maitoa tulikin.. Huh :D Tyttö nyt 1v 4kk, ja imetyksen lopetin 8kk sitten, ja edelleen tulee vähän maitoa välilllä.. t:sannan kaveri noora :D ps. Veikkaan että teille tulee poika!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, kiitos kommentista :) Juominen kuulostaa järkeenkäyvältä, joskin ykkösolut aika jännältä :)! Toivottavasti siellä on mennyt kaikki kivasti pikku-neidin kanssa :) Aika moni on veikannut meille poikaa, mutta katsotaan josko se yllättää meidät kaikki. Säilyypähän meilläkin jotain jännitettävää loppuun saakka ;)!! Ihanaa päivää sinne!

   Poista
 2. Minä olin puoli vuotta täysin maidottomalla ruokavaliolla, kun alessalla oli/on maitoallergia. Teki välillä tiukkaa kun muut söi kaikkia herkkuruokia ja suklaata yms :P
  ei mekään kysytty kumpi meille tulee. Alessa-tyttönenhän sieltä tupsahti :) oli jännää kun kätilö kysyi että "arvatkaa kumpi tuli?" Ihan uupuneena tokasin että varmaan tyttö :D Minun äiti ja sisko oli nimittäin koko ajan sitä mieltä että teen tytön.
  Täällä alkaa jo neitillä olla uhmaikä.. melkosta taistelua välillä :D -noora

  VastaaPoista
 3. Onneksi pikkuisilla tuntuu menevän allergiat usein ohi ensimmäisten vuosien aikana, toivottavasti sielläkin :) Pikku-prinsessat on suloisia, vaikka uhmaikä varmaan koetteleekin välillä. Jaksuja ja tsemppiä!! Kaunis nimi pienellä :)

  VastaaPoista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!