Tässä teille aito lappilainen kinkunpaisto-ohje:
- Poista kinkun päältä muovitus.
- Nosta kinkku pöydälle lämpeämään, noin 12h 7,5kg kinkulla,
kunnes kinkun sisälämpötila on 20 astetta.
Ilman muovia kinkku lämpeää tasaisemmin. Ja tässä ei sovi pitää kiirettä. Liha pitää olla huoneenlämpöistä ennen paistoa.
- Lämmitä uuni 110 asteeseen, käytä tasalämpöä.
- Laita kinkku paistopussiin rasvapinta ylöspäin, paistuessaan rasva sulaa alaspäin ja kostuttaa kinkkua.
- Laita reunallisen pellin päälle uuniritilä, ja aseta kinkku pussissa ritilälle. Leikkaa paistopussin kulma auki ja pujota se ritilän väliin siten, että ylimääräinen lihaneste valuu raosta pellille.
- Paista tasaisella lämmöllä, kunnes kinkun sisälämpötila on tasan 83 astetta, ei alle, eikä yli.
- Ota kinkku uunista ja poista paistopussi, jotta kinkku jäähtyy nopeammin. Poista hetken päästä verkko kinkun päältä, ja kuorruta sinapilla ja korppujauhoilla. Käytä kuorrutettu kinkku nopeasti uunissa ylälämmöllä, jotta kuorrutteeseen tulee kaunis väri.
Ja se on siinä.
"Joulu pelastuu, kun kinkku onnistuu"
- reseptin haltijan sanoja lainatakseni ❤.
Kiitos ohjeesta Ouluun!
Me vahingossa poistimme verkon lisäksi myös rasvan, joka olisi ollut hyvä jättää pintaan. Jääkaapissa rasvapinta pitää kinkun kosteampana. Tämä korjausliike jää ensi vuodelle ;). Muuten tuli erinomainen kinkku.
Ihanaa päivää muruset, ja hyviä kinkun paistohetkiä!
Ps. Ihanaa, että saatiin valkoinen joulu.
Kuva aamulta Silkin nukutus hetkeltä. |
♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!